Kış aylarının gelmesi ile sahipsiz sokak hayvanlarının soğuktan korunması için Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü marangozhanesinde yapılan kedi evleri Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli tarafından çeşitli mahallelere yerleştirilmeye devam ediyor.

Son o k Misak-i Milli Demokrasi Meydanı, Yeni Çarşı Sanat Parkı ve Kıranköy Taksi durağına konumlandırılan Kedi Evleri vatandaşlar tarafından de ilgi ve memnuniyet ile karşılandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Safranbolu Belediyesi o k sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak ve on daha uygun şartlarda yaşama imkânını sağlamak adına sokak hayvanlarının korunması anlamında böyle bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızın da bu çalışmaya destek vermeleri mutluluk verici” diye konuştu.

Ürkmezer konuşmasına şöyle devam etti; “Yine bu bağlamda, Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan hayvanlarımızın bakımları için,  ameliyathane, müşahede odası, ısıtmalı barınaklar bulunmakta. Veterinerimiz ve deneyimli personelimiz burada aralıksız hizmet vermekteler. Yine kış aylarının gelmesi ile birlikte sahipsiz sokak kedilerimiz için Safranbolu evi görünümünde barınaklar yaptık. Sokak kedilerinin korunmasının yanı sıra Belediyemiz ve hayvan sever vatandaşlarımızın verdikleri yiyeceklerin ıslanmamasını, sıcak bir ortamda yiyebilmelerini sağlıyoruz.  Ben yoğun ilgilerinden ve duyarlılıklarından dolayı tüm Safranbolulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.