Eskiden kalma gelenek haline gelen Genel Müdür Yardımcılıkları yerine Koordinatörlükler oluşturulurken bu görevlere atamalarda başladı.

Yeni yönetim ile birlikte görevden alınan Hasan Sarıçiçek’in yerine bir süredir boş olan Mali İşler Koordinatörlüğüne M. Furkan Ünal Atandı.

Yatırım ve Finans konusunda genç olmasına rağmen oldukça uzman olan Ünal bir çok önemli proje ve şirketlerde çalıştı.

Capital247 yönetim kurulu başkanlığı, İstanbul Finans Zirvesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Mobiggg Venture Partners Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye’de tanınmış bir tekstil üretim şirketinde kalite sistemleri ve insan kaynakları direktörü o k çalışmıştır. Dünya Bankası, İslami Kalkınma Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, T.C. Hazine Müsteşarlığı, T.C. Devlet Demiryolları ve tanınmış özel Türk şirketleri için projeler yürütmüştür.

Çalık Gurubuna ait Aktif Bank Kurumsal Finansman ve Yatırımlar Grup Başkanlığı da yapmış olması ise dikkatleri çekti.

Öte yandan uzunca bir süredir boş olan İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü, Hakan Onur’un Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınmasının ardından bu kadro iptal edilmişti. Kardemir son yönetim kurulu toplantısında boş olan İnsan Kaynakları Koordinatörlüğüne şirketin kadrolu avukatı Sait Aygün atandı.

Edindiğimiz bilgilere göre, Aygün’ün atanması ile ilgili herhangi bir İ. K. Tecrübesi olmaması nedeniyle yönetimde ciddi tartışmalar oldu. Ancak muhalefet şerhine rağmen oy çokluğu ile atama yapıldı.