Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ PDY)’nın soruşturması kapsamında halen tutuklu bulunan eski Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan'ın yargılanmasına devam edildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık eski alay komutanı Arıcan'ın avukatları ve eşi katıldı. Halen tutuklu bulunduğu Bolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sisteminden (SEGBİS) üzerinden duruşmaya bağlandı.

ESKİ KAYMAKAM BULACAK DİNLENDİ

Dün görülen dava celsesinde, Darbe döneminde Safranbolu Kaymakamı olan, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, SEGBİS aracılığıyla tanık o k dinlenildi. Bulacak, 15 Temmuz 2016 akşamı dönemin Safranbolu Kaymakamı o k görev yaptığını, belediye araçları ve polis ekiplerinin 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı önüne gitmesini ve herhangi bir hareketlilikte yolu kapatmaları talimatını verdiğini bildirdi. Murat Bulacak ifadesinin devamında, alay komutanlığında herhangi bir hareketlilik gözlemlemediklerini anlatarak, o gece Sedad Arıcan ile iki kez telefonda görüştüğünü ve her ikisini de dönemin Karabük Valisi Mehmet Aktaş'a aktardığını ifade etti.

EVİNDE ELE GEÇEN HARD DİSK BELGELERİNİ İNKAR ETTİ

Mahkeme başkanının  evinde ele geçirilen hard diskte bulunan resimler üzerinden, Arıcan'a incelemeler sonunda evinde ele geçirilen bir hard disk içinde sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi, eski Hava Kuvvetleri Komutanı, FETÖ/PDY tutuklu sanığı Akın Öztürk ile çekilmiş fotoğraflarının olduğunu söyledi.

Eski alay komutanı Sedad Arıcan ise savunmasında, Şili'de ataşe o k görev yaptığını, bu sırada Öztürk'ün bu ülkeye ziyarette bulunduğunu ve söz konusu fotoğrafların o esnada çekildiğini iddia etti.

Duruşmada, Mahkeme başkanı, aynı hard disk içinde çok sayıda word belgesi bulunduğunu, bunlardan birinde 25 yazarın isminin olduğunu belirterek,  birçoğu FETÖ/PDY'den tutuklu ya da yurt dışına kaçmış bu yazarların isimlerini okudu.

Belgenin içinde, "Bu mektubu 'Ergenekon' ve 'Balyoz' o k bilinen davaların bizim tarafımızdan nasıl göründüğünü yukarıda isimleri bulunan yazar gönderiyoruz." diye yazdığını kaydeden mahkeme başkanı, bir başka belgede de "Şu dinleme meselesi" başlıklı bir yazının daha olduğunu belirtti.

Sanık eski Albay Arıcan, bu belgelerden haberinin olmadığını ileri sürdü.

Suçsuz olduğunu savunarak önceki duruşmadaki sözlerini tekrarlayan Arıcan, tutuklu kalmasını isminin sözde "Sıkıyönetim Komutanları Listesi"nde bulunmasına bağlayarak, adları bu listede olan ve görevine devam eden, tutuklanıp daha sonra tahliye edilen komutanların olduğunu ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Sanığın avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Arıcan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.