Safranbolu’yu geçmişte ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktalarından birisi olan Akçasu Mahallesi’nin turizme yeniden kazandırılması, doğal yapısına zarar vermeden çok daha güzel bir görünüme bürünmesi adına gerçekleştirilen proje kapsamında bir yandan yol genişletme diğer yandan ise dere ıslahı çalışmaları sürüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, ekiplerin çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

Akçasu Mahallesinin Tarihi Çarşı’da bulunan önemli noktalardan birisi olduğunu kaydeden Ürkmezer; “Belediyemiz tarafında projelendirilen ve BAKKA, Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen çalışmada sona gelindiğinde Akçasu mahallemiz çok daha güzel bir çehreye kavuşacak. Burada amacımız Osmanlı’nın Mirası olan kentimizin turizmine katkıda bulunmak, turist sayısını arttırmak en önemlisi şehrimizi daha geniş kitle tanıtmak. Bu sebeple gerek Kaymakamlık gerekse Belediye o k tüm ekiplerimiz ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesile ile çalışmalarımızda bizlere destek olan ve sabır gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.