Yeni yıl ile birlikte 6 Ocak cumartesi günü, çoğunluk sağlanamazsa 12 Ocak Cuma günü yapılacak olağan genel kurul toplantısı öncesi  önemli bir gelişme yaşandı.

Yıllardır tek aday o k yapılan genel kurullar ve uzun süredir Nurettin Tümen Başkanlığı sonrası, Karabük’te inşaat ve dış cephe kaplama sistemleri üzerine ticaret yapan Volkan Kılınç Esnaflar Odası başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısı ile Adaylığını açıklayan Kılınç, “Bir süredir yaptığımız istişareler sonucu esnaf ve sanatkarlarımızın talebi doğrultusunda başkanlık için yola çıktık. Hakkımızda hayırlısı. Esnaflarımızın sorunlarının çözümü için yerel ve ulusal düzeyde kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli çalışmaları yapabileceğimize inanarak güçlü bir kadro ile kongreye hazırlanıyoruz” dedi.

En son genel kurulun  bin altıyüz üyeye rağmen, yaklaşık yüz yirmi civarında üye ile yapılması dikkatleri çekerken, iki adaylı bir genel kurulda katılımında oldukça yüksek olması bekleniyor.

Öte yandan yıllardır on, onbeş, yirmi yıl gibi uzun süreli yapılan başkanlıklar kimi zaman eleştiri konusu olur iken, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar odasının bu genel kurulunda başkanın değişip değişmeyeceği merak konusu olacak gibi görünüyor.

Diğer yandan başkan adayı Volkan Kılınç’ın basın toplantısına kaydadeğer sayıda esnafın katılması, siyaseten Ak Parti de dahil bir çok parti den esnafların katılması dikkatlerden kaçmadı.