Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2017 yılında başlattığı; Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi kapsamında işyerleri, Emekliler, Asgari Ücretliler, Engelliler, Şehit yakınları, Gaziler ve Paydaşlar İl yöneticilerince ziyaretler gerçekleştirilerek bilgilendirme çalışmaları yapılan ziyaretlerle devam ediyor. Bu kapsamda Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne 02.01.2018 tarihinde emekli olmak için başvuruda bulunan kentte gazetecilik görevi yapan Sait Alıcı, gerekli incelemelerin ardından sistemin açıldığı ilk gün olan 05.01.2018 tarihinde bağlanan aylığı, aynı zamanda Karabük’te yılın ilk emeklisi olması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürü İsmail Yıldırım tarafından çalıştığı işyerinde ziyaret edilerek yaş aylığını gösterir belgesi teslim edildi.
Sait Alıcı, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, “Yaklaşık 30 yıl prim ödedik. Yaş haddini bekliyorduk. Dilekçe verip 1-2 günde emekliliğin çıkması hatta emeklinin ayağına gidilerek bunun beyan edilmesi bizi çok mutlu etti. Türkiye’de çok şey değişmiş. Bunu görmek lazım” dedi.
SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, aylarca süren emekli aylığı bağlamasının kurumun 1 Ekim 2008’den sonraki yapılanması ve süreçleriyle ilgili çalışan personellerin eğitimleri ve duyarlılığı sonucunda bu süre 1 ayın altına daha sonra da 1 güne kadar indirildiğine dikkat çekerek şöyle dedi:
"Bu süreçte bizlerde bakanlığın taşradaki il temsilcileri, il müdürleri o k zaman zaman bağlanan aylıkları evlerde vatandaşlarımıza takdim ederken onların duygularına ve temennilerini de alıyoruz. Yaptığımız uygulamanın doğru olduğunu görüyoruz. İnşallah bundan sonra da zaman zaman işlerimizden fırsat buldukça emekli aylıklarını takdim etmeye gideceğiz. Duygularına ortak olacağız inşallah.”
Zaman zaman bilgi verme adına ve ‘kurumdan maaşınızı takdim etmeye gelmek istiyoruz’ diye aradıklarında vatandaşların dolandırılma tedirginliği içerisinde buna inanmadıklarını ifade eden Yıldırım, "Vatandaşlarımızın malum ortamdan dolayı biraz güvensizliği var. Tekrar bu telefon numaralarının doğru yere ait olup olmadığı konusunda teyit etme ihtiyaçları duyuyorlar. Hatta gittiğimiz zamanda bizlere de aynı şekilde ‘Bu numara aranıldı ama bizde bir defada doğru bir yerden mi arandık diye teyit etmek için geldik, hatta güvenlikçilere sorduk da’ diyebiliyorlar. Tabii biz güzel uygulamalarımızı devam ettireceğiz. Çünkü olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen>