İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Mustafa Şahin yaptığı konuşmasında "İyi besleyememe ve kötü bakım sonucunda kötümser bir tahminle neredeyse her doğan 4 buzağıdan biri hastalıkla mücadele edemeyip ölüyor" dedi. Karabük'te ve ilçelerinde bu konuda hizmet içi kurslarla, eğitim programları ile yetiştiricilerin eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, bu konuda müdürlük o k çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Keçeci bilgilendirme sunumlarını yaptılar. Toplantı karşılıklı soru cevap ile sona erdi.

Eğitim Programları, Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi Toplantı salonunda, Eskipazar Halk Eğitim Toplantı Salonunda yapılırken, ilçelerde bulunan büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin buzağı ölümleri konusunda bilgilendirilmeleri ile devam etti.

Programın son ayağı ise yine Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Merkez, Safranbolu, Yenice ve Ovacık ilçelerinde bulunan büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı da sona erdi.