Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın dün (pazartesi) medya kuruluşlarına yaptığı eski il başkanı Timurçin Saylar ile ilgili açıklamaları gündeme bomba düşmüştü.

Çaylı'nın açıklamalarının ardından eski il başkanı Timurçin Saylar bir açıklama yaparak KASİAD tan 2013 yılında noter kanalıyla istifa ettiğini açıklamıştı.

Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz'de yaptığı yazılı açıklama ile Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı hakkında disiplin işlemi başlattıklarını açıkladı.

Altınöz yaptığı yazılı açıklamada; 

 "Dün itibariyle basın yayın organlarında Yenice Belediye Başkanı olan Zeki Çaylı tarafından söylendiği iddia edilen bir takım sözlerle ilgili bu açıklamayı kamuoyunun bilmesi açısından  yapıyorum.

Ak Parti Kurumsal bir Partidir bizim tüzük ve yönetmeliklerimiz var en önemlisi de çok derin siyasi ahlak ve kurallarımız var.Bunu kim ihlal ederse gereken yapılacaktır gerekli disiplin kurallarıyla ilgili işlemleri başlatıyoruz.

Zeki Çaylı tarafından yapılan bu beyanlar açıkça iftira ve karalamadan başka bir şey değildir.Önceki il Başkanımız ve aynı zamanda Karabük Ticaret odası meclis başkanı olan Sayın Timurçin Saylar’a yönelik kin ve nefret kokan bu açıklamaları bir belediye başkanına yakışmamıştır.Karabük’te herkes Zeki Çaylı’yı da Timurçin Saylar’ı da iyi tanımaktadır.Ben 3 yıl boyunca Timurçin Saylar başkanımla birlikte çalıştım özellikle Feto ile mücadele noktasında bize partimize intikal eden her olayda il başkanımla birlikte beraber yürüttük.

 Ak Parti kurucu ilçe başkanı olmak hiç kimseye istediği gibi davranma partimizin Milletvekillerine,eski il başkanına ,ilçe başkanına hakaret etme özgürlüğü vermez.Gerçek Ak Partili olan ülkemizin içinde geçtiği şu kritik süreçte bu zarar verecek söz ve davranışta bulunmaz.Değişik hesap içinde olanlar ,şahsi hesap yapanlar bu hesaplarının tutmayacağını görecektir.Biz hizmet partisiyiz Zeki Çaylı’nın şahsi hesapları ve bu anlamsız kini ne Yenice’ye nede Karabük’e bir faydası yoktur.Biz Yenice’ye hizmet getirmek için çalışıyoruz artık bu dedikodu ve kavga ortamı tüm Yenice’yi ve Karabük’ü yormuştur.

  Yine bir haber sitesinde eski il başkanımıza sahip çıkmadığımız ve sustuğumuz iddia edilmişse de dün gün içindeki yoğun ziyaret ve programlarımız sebebiyle olaydan geç haberimiz olmuştur.Ancak Eski il başkanımız kendisini savunabilecek durumdadır  ve bizim korumamıza ihtiyacı olan biriside değildir.Karabük Cemiyet hayatının sevilen,sayılan ve halende Ticaret Odası Meclis başkanı olan birisidir.Biz bu hakaret ve karalamalarla cevap vererek zaman kaybetmek yerine dün kendisi ile Eskipazar OSB konusunda Çarşamba günü Ankara’da Eskipazar OSB Yönetimi ile birlikte  yapacağımız ziyaretin istişaresini yaptık.

 Özellikle il başkanı olduktan sonra basın yoluyla bu tür polemiklere ve hakaretlere karşı taviz vermeyeceğimi belirtmiştim artık bu olay ve önceki söz ve davranışlarıyla ilgili Partimizin yetkili organlarına başvuruyu en kısa sürede yapacağız.Yetkili ve görevli organlar gerekli kararı verecektir." dedi