İçişleri Bakanlığı, Safranbolu Belediyesi tarafından alınan bazı meclis kararları ile ilgili soruşturma izni verirken şimdi gözler yapılan diğer imar şikâyetlerinin durumuna çevrildi.

Necdet Aksoy’un Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine Kayyum o k Kaymakam Fatih Ürkmezer’in atanmasının ardından Safranbolulu vatandaşlar tarafından imar uygulamaları ile ilgili çok sayıda dilekçe ile şikâyette bulunulduğu belirtilmişti.

Özellikle ticari alanlardaki rant kazandırmaya yönelik mevzuata aykırı imar uygulamaları ile ilgili Kayyum Belediye Başkan vekili Fatih Ürkmezer’in ne yaptığı sorgulanmaya başlandı.

İŞTE BİR ÖRNEK, AYLAR ÖNCE HABER YAPMIŞTIK

Yaklaşık üç ay önce haber sitemiz sütunlarına yansıyan haberde, merkez park o k bilinen yerde yapılan Cafe, buranın kiralama süreci ile ilgili belediye encümen ve meclis kararlarında usulsüzlük olup olmadığını, varsa bu durumda gerekli soruşturmaların yapılıp yapılmadığını sormuştuk.

Üzerinden geçen 3 ay zarfında Karabük Derin Haber o k edindiğimiz bilgilere göre, bir müfettiş incelemesi yapıldı. Yapılan incelemenin sonucu Safranbolu Belediyesine ulaştı. Söz konusu incelemede özellikle  Belediye Encümeni ve Meclisinin süre açısından yetkisini aştığı iddia edilmişti.

Üstelik yine edindiğimiz bilgiler doğru ise, Cafe işletmecisi geçen süreçte mevzuattaki değişiklikleri kullanarak müteahhit onayı olmadan Belediye’den ruhsat aldı. Üstelik başka bir işletmeciye 2 milyon TL civarı bir para karşılığı devir yaptı.

Peki geçen süreçte Kayyum Belediye Başkan Vekili Ürkmezer;

Hangi tedbirleri aldı?

Herhangi bir cezai işlem uyguladı mı?

Karar imza atan encümen ya da belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma talebinde bulundu mu?

Şeklindeki sorular kamuoyu tarafından sorulmaya başlandı.

ŞU ANA KADAR NE KADAR İMAR ŞİKÂYETİ VAR?

Karabük Derin Haber o k edindiğimiz bilgilere göre, Kayyum Belediye Başkan Vekili Ürkmezer’in göreve başladığı günden bu yana, bir iddiaya göre binin üzerinde imar uygulamalarındaki usulsüzlükler ile ilgili şikayette bulunuldu.

Eğer bu iddialar doğru ise, o zaman bu şikayetler konusunda şu ana kadar hangi işlemler yapıldı?

Acaba gelen şikayetler ile ilgili incelemeler bürokrasi ve bürokratik işlemlerin çarkları arasında kaybolup gitti mi?

Safranbolu halkı bu soruların cevaplarını bekliyor.

Biz üç ay önceki haberimizde sorduğumuz soruların cevaplarını hala alamadık ve hala bekliyoruz.

İŞTE MERKEZ PARK VE CAFE İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABER VE SORDUĞUMUZ SORULAR. RESMİN ÜZERİNE TIKLAYIP HABERİ OKUYABİLİRSİNİZ.