Kardemir vardiya (işçi servisi) nin geçtiğimiz gece yaptığı kaza ve sonrası üçü işçi dört kişinin vefat etmesinin ardından gözler Kardemir’e çevrilmişti.

Karabük Derin Haber o k olayın öncesi ve sonrası ile nedenlerinin araştırılması, sorumlu ya da suçluların tespit edilerek gereğinin yapılması noktasında ısrarla uyarılar yapmıştık.

Haber sitemizde dün yayınladığımız “Suçlu Kim Dedik, Duyan Olmadı” başlıklı yazımız ardından, duyarlı davranan Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz bir açıklama yaptı. Öz Şirket açısından sorumluların tespiti noktasında etkin şekilde çalıştıklarını belirterek; “Her şeyden önce hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Suçlu kim duyan var mi diye baslık attığınız haberi okudum. Yönetim Kurulu başkanı o k Şirketimizin iç denetim direktörüne servis ihale şartnamesi sözleşmelerini tetkik etmesini bu sözleşme hükümlerinin uygulanıp uygulamadığının incelemesi, ihmali olanların tespiti ve rapora bağlayarak yönetim kuruluna sunması talimatını verdim. Genel Müdürümüze de bundan sonraki süreçle ilgili denetlemelerin ve gereğinin yapılması konusunda talimatları verdim. Yani idari soruşturma yapılmakta, adli soruşturmada Savcılıkça yapılmaktadır. Hiç bir şey hiçbir kazanç insan hayatından, Kardemir içinde çalışanımızın hayatından daha önemli değildir. Kamuoyu vicdani hassasiyetinize teşekkür ediyorumdedi.

YAPTIĞIMIZ HABERİ OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ