Karabük Derin Haber o k "Suçlu Kim Dedik, Duyan Olmadı" şeklindeki yazımıza Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz'ün ardından bir açıklamada Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'den geldi.

Karabük’te geçtiğimiz gün yaşanan Kardemir vardiya servisinin elim trafik kazası sonucunda, birisi şoför olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmişti. Bir işçimizde halen ağır yaralı o k hastanede tedavi altıda bulunuyor.

Konunun hassasiyeti nedeniyle Siyaset büyüğümüz Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin ile yaptığımız görüşmenin ardından, Şahin bir açıklama yaptı. Şahin Açıklamasında;

"Yaşanan kaza son derece üzüntü vericidir. 3 işçi ve bir emekli şoför hayatını kaybetti. Vefat eden işçilerimizin ve araç şoförüne bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim. Bu olayın mutlaka detaylı bir şekilde hem idari hem de adli açıdan ciddi şekilde araştırılması gerekir. Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz bir açıklama yapmış durumda. İdari yönden kaza yapan araç ve diğer Kardemir servis araçlarının durumu ile ilgili detaylı bir soruşturma yapacaktır.

Bir diğer boyutu ise adli boyutudur. Dört kişinin vefat ettiği bir kazada Savcılık muhakkak soruşturma açarak üstüne gitmelidir. Araçların, yaş, bakım onarım, kontrol gibi yasa uygun olup olmadığının mutlaka araştırılması gerekir.

Çelik iş sendikasının toplu sözleşme hükümlerine mutlaka servis taşımaları ile ilgili bir hüküm koymuş olması lazım. Sendika o k onlarında takibinde olması gerekir” dedi.

ÖMER FARUK ÖZ'ÜN AÇIKLAMASINI  OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ