Kardemir işçi servisindeki kazanın yankıları devam ediyor. Bugün ard arda gelen açıklamaların ardından bir açıklamada Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi.

Karabük Derin Haber o k “Suçlu Kim Dedik Duyan Olmadı” başlıklı yazımızın ardından, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin birer açıklama yapmışlardı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’da bugün yaptığı yazılı açıklama ile kaza anından itibaren Savcılık o k yapılan adli çalışmaları anlattı.

Başsavcılığın açıklama yazısında;

“21/01/2018 günü saat 23:20 sıralarında ilimiz Kurtuluş Mahallesi,

Kurtuluş Caddesi üzerinde seyir halinde olan ve KARDEMİR A.Ş.'de çalışan işçileri taşıyan 78 S 0293 plaka sayılı servis aracının duramayarak aynı cadde üzerinde bulunan binaya çarpması ile meydana gelen kaza neticesinde biri araç şoförü olmak üzere, dört vatandaşımız vefat etmiş, iki vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaza sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, olay yerinde gerekli incelemelerin yapılmasını müteakip vefat eden vatandaşlarımızın ölü muayene ve otopsi işlemleri yerine getirilmiştir. Soruşturma kapsamında kazaya karışan servis aracında gerekli ön incelemenin yapılmasını takiben servis aracının ruhsat sahibi şüpheli O.K. 22/01/2018 günü gözaltına alınmış, 23/01/2018 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadesi alınarak aynı gün tutuklama istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Soruşturma, taşıma sözleşmesinin tarafları olan KARDEMİR A.Ş. ve Kooperatif yetkilileri hakkında devam etmekte olup, kazaya karışan servis aracı ile ilgili o k ayrıntılı teknik rapor aldırılması hususunda bilirkişi heyeti oluşturulmuştur.

  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

İŞTE MEHMET ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI