Karabük Adliyesinde FETÖ davaları bir bir sonuçlanmaya devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beş’i tutuklu sekiz  sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Karabük’te milli eğitim sözde il imamı olduğu iddiasıyla 26 Eylül tarihinde tutuklanan, eski öğretmen Murat Ciğer'e 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Karabük Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu ve tutuksuz 8 sanık, avukatları ve yakınları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklar, klasik her zaman ki savunmalarda olduğu gibi, daha önceki duruşmalardaki savunmalarını yinelediklerini ve haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarından cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sözde Karabük Mili Eğitim il imamı, eski öğretmen Murat Ciğer'e 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Heyet, Sezgin Kaya'ya 7 yıl 9 ay 22 gün, Erol Evgin, Mustafa Erorhan ve Mustafa İstek'e 7 yıl altışar ay hapse mahkum ederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Ahmet Soner Gencay'ı 6 yıl 3 ay hapisle cezalandıran heyet, sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.

F.K.'nın hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme heyeti, Ş.T'nin ise beraatine hükmetti.

Sözde Milli Eğitim İl İmamı 26 Eylül tarihinde tutuklanmıştı. Haberi okumak için resmin üzerine tıklayınız