Karabük'te geçtiğimiz yıl yaşanan hava kirliliği olaylarının iyice artması üzerine bir dizi önlemleri gündeme alan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kirliliğin tahammül sınırlarını aşması üzerine'de sert önlemler almıştı.

Başkan Vergili Karabük'teki hava kirliliğinin ana sebepleri o k görülen Kardemir ve Marzinc ile ilgili üst üste açıklamalar yaparak, hava kirliliğinin giderilmesi ve eylem noktasında önlemler alınması için uyarılarda bulunmuştu.

Karabük Belediye Başkanı Vergili Karabük Derin Haber Genel Yayın Yönetmeni Sait Alıcı'ya yaptığı açıklamada, yaptığı çıkışlar sonrası Kardemir'in çevre kirliliğinin giderilmesi noktasında hem protokol imzaladığını hem söz verdiğini, hem de üst üste ihaleleri hızlı bir şekilde tamamlayarak eylem noktasında mesafe kat ettiğini söyledi. Başkan Vergili, aynı çalışmaları Marzinc'den de beklemelerine rağmen kayda değer hiçbir çalışma olmaması üzerine Belediye o k gereğini yaptıklarını ve daha fazla çevre kirliliği yapmalarını engellediklerini söyledi.

Vergili Karabük halkının daha temiz bir hava ve çevrede yaşayabilmesi için yaptığı tüm bu çalışmaların bazı kişilerce küçümsenmeye, sabote edilmeye ve algı operasyonu yoluyla başka yerlere çekilmeye çalışıldığını vurgulayıp, ilginç bir çıkış yaparak sözlerini şöyle sürdürdü;

"MARZİC ile KARDEMİR ile Hava kirliliği ile mücadele etmek, bizim kişi o k ta Belediye Başkanı o k ta görevimizdir. Mücadelemiz neticesinde, 2018 yılı sonuna kadar hava kirliliği ve çevre konusunda büyük değişimi herkes görecek. Biz bu mücadeleyi verirken, her işimizde olduğu gibi hiçbir şahsi çıkar gözetmemekteyiz. Mücadelemiz yalnız Karabük için.

Bu mücadelenin en sevimsiz tarafı, iyi olan her şeyi kötü göstermeye çalışan, eleştiri yerine alay etmeyi tercih eden, nemaları kesilince çıldıran ve makamlarını, mevkilerini bile sadece kendisi için kullanan BESLEMELER.

BESLEMELERİN sürekli karalama, hakaret ve alay etme kampanyaları devam ederken, bir taraftan da internet sitelerinde yazılarının altına hakaret içerikli yazılar yazdırmaktadırlar.

BESLEME derken şunu kastediyorum;

Biz Karabük’te Çevre ile ilgili mücadele ederken, sizler bu kuruluşun misafiri o k İstanbul’a maça gidebilirsiniz. Bunda bir şey yok. Dostluktur ikili ilişkidir, önemli değil.  Ama bizim mücadelemizi rencide ederek, alay ederek, bu konularla ilgili haberlerin, yazıların altına bize hakaret edecek yorumlar yazdırarak yayınlarsanız, BESLEME olursunuz.

Şimdi bizde dostlarımızdan, BESLEMELERLE ilgili yorum yaparak destek olmalarını bekliyoruz. Bizim bütün çalışmalarımız, siz değerli dostlarımız ve Karabük’ümüz için. Allah (c.c.) Karabük’ümüzü korusun. Karabük için yapılan her işi başarılı kılsın." şeklinde sözlerini tamamladı.