Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner düzenlediği basın toplantısı ile 11 Şubatta yapılacak kongrede başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

Dumaner yaptığı açıklamada görev yaptığı dönemdeki hizmetlerini değerlendirerek bir hizmet aracı aldıklarını, 50 öğrenciye burs verdiklerini, esnafın sorunları ile yakından ilgilendiklerini, İstanbul’da tanıtım günleri yapacaklarını söyledi.

Safranbolu’da her yıl düzenlenen uluslar arası festivale değinerek, son yıllarda etkinlikler açısından ve esnafa katkısı açısından ciddi bir ivme kaybedildiğini vurgulayarak, “Necdet Aksoy döneminde çakıldık” dedi.

Öte yandan mevcut kayyum başkan ile sorun yaşamadıklarını dile getiren başkan Dumaner, Necdet Aksoy’un evet dediği, söz verdiği bir çok şeyi yapmadığını ifade etti.

Özellikle Aksoy döneminde meydan açılan satış çadırları konusunda esnaflar o k son derece rahatsız olduklarını, bunu defalarca dile getirdiklerini de vurguladı.

Turistler için Safranbolu’nun pahalılığı konusunda ki söylemlere de değinen Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, “biz Antalya yöresi gibi doluluk oranı çok yüksek değiliz. Bunun yansımaları olabilir ancak esnaflar o k çoğu hizmetlerimizde tarifelerimiz var. Eğer esnaflarımızdan bu tarifeye uymayanlar olurda, kendileri bilgilendirilir ise derhal gerekli müdahaleyi yaptıklarını söyledi.