Uzun yıllardır hem yöneticilik hem de yazarlık noktasında spor camiasının içerisinde bulunan usta gazeteci Semih Gülen bugünkü yazısında şok gerçeklere değinerek adeta bombardımana tuttu.

Kulübün bu günlere nasıl geldiğinden, dönen dolap kadar bir çok konuya değinen, söylenemeyenleri söyleyen, Gülen'ın iddialarının Karabük kamuoyu ve spor camiasında büyük tartışma yol açması bekleniyor.

İşte Semih Gülen'in yazısı;

Karabükspor 21 Şubatta yapacağı Olağanüstü genel kurul öncesi de sportif AŞ nin kurulup dernek bünyesinde hizmet alınacağı ifade edildi.

Yaklaşık 20 senedir yazıp durmaktayız.. Arşivlerde var… Örnekleri var…

Yine yaklaşık 20 senedir bu ülkede Spor Kulüpler Yasası çıkacak.. Son 20 Yılın Spor bakanlarının hep ifadeleri şu olmuştur, “ Evet Milyon dolarlık kulüpler dernekler statüsünde yönetilemez, Dünya örneklerine bakıp yeni yasa çıkartacağız” denmiş,ancak son 20 yıldır böyle bir karar çıkartılamamıştır..

Türkiye de Süper ve 1.Lig kulüplerinin hepsi Dernekler Müdürlüğüne bağlı hizmet verir. Bunu yanı sıra  21 kulüp   şirket kurmuştur ve derneğe paralel bu şirketler gelir kaynağı olmaktadır.

Bize göre en önemlisi de KAMU YARARI Statüsünde ki dernek olmaktır ki, yine Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon, Bursaspor gibi şampiyon olan kulüpler yanı sıra  Kocaeli, Sakarya spor  gibi kulüplerinde kamu yararına dernek olduklarını bilmekteyiz..

Bunların hepsi Ülkede spor kulüpleri yasası olmayışından kaynaklanmaktadır.

Şimdi Karabük spor Şirket kurma kararı almış ve sıfır borçsuz bir yapı kurarak o bünyede kaynak yaratıp Kulübü rahatlatmak çabasıdır da bu denebilir..

Zira yapılacak başka bir hamle yoktur… 194 Milyon borçla kulübün içine edenler nerede şimdi? Eşleriyle kulüp kasasından Arjantin, Almanya gezenler nerede şimdi?

Karabük’te hep ne denir KARDEMİR parayı verir düdüğü çalsın, ancak zaman zaman sportif başarısızlıklarda doğal o k yaşandığında KARDEMİR Yönetimdeyse bu sefer tuh kaka denir. Şehir den yönetim yapılır, takım düşer haydi bu kez tük-kaka şehir protokolü olur..

Kulübe maddi kaynak yaratan iş adamları 50-70 milyon para kaynak yaratır, bu kaynaklar muhasebelerde belgelidir, futbolcu transferlerinde kullanılmıştır, ancak Karabük’te iki üç aklı yetmez çıkar “ Bu borçlar doğru mu, biz inanmıyoruz “ diyerek akılları sıra algı yönetimi yaparlar.. 

“Parayı veren yönetimi yapsın “ mı deniyor. Evet yapsın buyurun 21 Şubatta Kongre var gelin konuşun. Yapın/alın yönetimi ve şirkete parayı koyun, beş koyun siz altı alın ama Karabükspor aciz durum düşmesin..

Birde dün kaleme almıştık, sosyal medyada hatta bir çok haber sitesi ve gazetede yer alan haberlerde “Futbolcuları kaçırdılar, alınan futbolcular iş yapmaz, Levent hocayla yürümez, Transferleri Kulüp Müdürü Sezai Yapıyor,” gibi iddialar var..

Kulübün resmi sitesinden bu konuda açıklama yapılmasını istemiştik, Başkan Ziya Ünsal “ Salı Günü Yönetim Toplantımız var, hepsine verilecek cevapta, ve aslı astarı olmadan yazılanları da savcılığa suç duyurusu yapacağım” dedi..

Yapılmalı, 194 milyon borç yapılırken kukla gibi el kaldırıp indireceksin, trene bakar gibi seyredeceksin, sonra çıkıp “futbolcular kaçtı, bunlar futbolcu değil” diyeceksin…

Sormazlar mı adama Kıbrıs’a gönderilen oyuncu için neden karşı durmadınız, her dönem TD değişikliğin de, TUDOR gitmeden önce Almanya’dan TD paketlenmesi ne neden ses vermediniz diye..

İşte durum ortada 194 Milyon borç ortada…, 

Evet sormazlar mı adama 36 Puan alacağız diye TFF na temlik kondurulurken  neredeydiniz ? KARDEMİR’DEN gelen 32 milyon 4 senelik sponsorluk anlaşması bir günde yok olurken neredeydiniz? Diye..

Şimdi KARABÜK’TE bir algı operasyonu, “bu yönetim takımı bozdu, transferler eksik, bu hocayla olmaz..!”  Evet eleştiri yapılacak malzeme var ama, 194 milyon borç sonrası herkes kaçarken, Karabük spora tek  kuruş vermeden 4-5 isimle listelere adam vermeye çalışanlar, nerede…

O 194 Milyon borcu bu kulübün sırtına yükleyen HFT nerede..(?)

Futbolcuları yönetim değişi mi sonrası arayarak, “Tek kuruş alamazsınız borç çok başka kulüplere kaçın” diyen menajer nerelerde?

Şimdi eğri oturup doğru konuşma vakti…

İşte sıfır borçsuz ŞİRKET, sermayesi belli, hisseleri alan yani KULÜBE parayı basan söz hakkı alır. Öğle dışardan saz çalma yok.. Birileri çıkıp 90 milyona kadar gözü kapalı para verecek ve Karabükspor düşmanı gibi algı yaratılacak, birileri para vermekten imtina edecek, kahraman olacak…

Yemezler… Sahte mailler ile hakaret yağdırmaya benzemez bu işler,  Hak var adalet var ve bunları inanlar için diğer tarafta soracak var.

Kaçan oyuncuların hepsi TFF şikayetlerde bulunacak mutlaka, zira emir de almış olacaklar, tüm bunları hesaplamalı KARABÜKSPOR ve Haziran ayında KARABÜSKPORA gelecek bir transfer yasağı seneyi de ipotek altına alır..

Bakınız ORDU spor… Yanı başımız da ki Zonguldak spor yada bir zamanların 4.büyüğü Eskişehir spor..