Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Belediye- İş Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, Belediye Avukatı Sündüs Öztürk ve Sendika Temsilcilerinin katıldığı toplu sözleşme imza töreni Safranbolu Belediyesi makam odasında gerçekleşti. Toplu sözleşme 01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

İmza töreninde konuşan Korkmaz; “Bu sözleşme ile Safranbolu Belediyesinde sendika üyesi arkadaşlarımızın ücretleri ve sosyal hakları, 1 ve 2. yılın ilk ve 2. Altı ayında yüzde 7,5 oranında arttırıldı. Belediye – İş Sendikası Karabük Şubesi o k toplu sözleşmenin iyi bir şekilde tamamlayan Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer'e beyefendiye işçilerimiz ve sendikamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Dün gerçekleşen Toplu Sözleşme görüşmelerinin ardından, Belediye-İş Sendikası ile mutabakata varıldığını kaydeden Ürkmezer, “ Yapılan müzakereler sonucunda enflasyon oranı, asgari ücrete yapılan zam gibi unsurlar göz önünde bulunduruldu. 2018-2019 yılları için Belediyemizin imkânları doğrultusunda en uygun şartlarda anlaşma sağlandı. Buna göre 2 yılın her 6 aylık dilimi için işçilerimize yüzde 7,5 zam verilecek. İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Görüşmelerin sonucunda  her iki tarafın olumlu bir şekilde anlaşmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Başkan Dr. Fatih Ürkmezer, “Amacımız korumanın başkenti Safranbolu’ya hizmet ederken büyük emekleri olan işçi kardeşlerimizin de mutlu olmalarıdır.” dedi.