Safranbolu Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirilen toplantısında alınan karar neticesinde, şehit ailelerinin talep etmeleri halinde, şehidin annesi, babası ve eşi için Safranbolu Belediyesi'nin şehir mezarlığından üç kişilik ücretsiz mezar yeri tahsis edilmesine, karar verildi. 

Şehit ailelerinin her konuda yanlarında olduklarını belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer konuşmasında şunları söyledi. "Şehit aileleri devletimize emanettir. Bizlerde devletin temsilcileri o k vatanımızın ve milletimizin bütünlüğünü korumak adına canlarını feda etmiş şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmakla yükümlüyüz." dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer konuşmasının devamında, "Aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı ve üzerimizde dalgalanan bayrağımızın varlığını, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onların vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Bu vatanın istiklali ve istikbali için sevdiklerinden, canından vazgeçen şehitlerimizin canlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarını korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet o k unutmayacağız ve unutturmayacağız. Belediye meclisimizde alınan bu kararla şehit ailelerine bir nebze de olsa ayrıcalık tanınmasından dolayı mutluluk duyuyorum.‘’şeklinde konuştu.

Ürkmezer, fırsat buldukça mesai mefhumu gözetmeksizin şehit ailelerini ziyaret ettiklerini belirterek; kendilerini hiçbir konuda yalnız hissetmesinler. Bizim hem gönlümüz hem de kapımız sonuna kadar on açıktır, ifadelerini kullandı.