Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, ev atıklarının bir çuvala dolduru k 10 çuvalı geçmeyecek şekilde site önüne çıkarı k 153  Beyaz Masa hattına bilgi verildiği taktirde atıkların ücretsiz o k alındığını, 10 çuval üzerindeki atıkların ise belli bir ücret karşılığında alınarak hafriyat sahasına götürüldüğünü ayrıca kendi imkanlarıyla hafriyat sahasına getirilen belli ölçüdeki atıklar için de ücret alınmadığı belirtildi. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, mahallelerde ve ormanlık alanlarda çevreye izinsiz ve kontrolsüz şekilde atılan hafriyat atıklarını, inşaat yıkıntı atıkları ve bitkisel toprak türündeki atıkların görüntü kirliliği oluşturduğunu belirterek, hafriyat atıklarında kaçak dökümlerin önüne geçebilmek için uyarıları dikkate almayan kanun çerçevesinde gerekli idari yaptırımların uygulanacağını, ifade etti. 

Ürkmezer, “ Özellikle ormanlık alanlarımıza atılan hafriyatların takipçisi olacağız. Çevreyi kirletmenin, çevre kanununa göre ağır cezaları var, bu konuda söz konusu ilgililerin mağduriyet yaşamamaları için, Safranbolu Belediyesinin Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan hafriyat döküm sahasını kullanmaları gerekmektedir. Temiz bir Safranbolu için herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Gerek inşaat sahipleri gerekse de site sakinleri, biriktirdikleri atıkları belirttiğimiz gibi hafriyat döküm sahasına götürmeleri gerekiyor. Bu konuda Belediyemizi aramaları durumunda biz bu atıkları döküm bedeli ile alma konusunda yardımcı oluyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen yine de çevreyi kirletenler tespit edilirse ekiplerimiz cezai işlem uygulayacak” dedi.

Yerel idare ve halk dayanışması içerisinde "Geleceğine Sahip Çıkan Bir Safranbolu" için denetimlerin hızla devam edeceği açıklandı.