Aylardır alındı, alınacak, ihraç edildi, edilecek denilen Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın partiden ihracı ile ilgili talep Ak Parti Genel Merkezine verildi.

Yaklaşık iki yıldır Karabük Milletvekilleri ve il teşkilatı ve Yenice ilçe teşkilatı ile ile zaman zaman sürtüşmelere giren, eleştirel nitelikte açıklamalar yapan Zeki Çaylı'nın görevden alınacağı ya da ihraç edileceği bir kaç kez gündeme gelmişti.

Son o k eski Ak Parti Karabük il Başkanı Timurçin Saylar hakkında FETÖ üzerinden suçlamalarda bulunarak açıklamalar yapan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, mevcut il başkanı İsmail Altınöz'ün de tepkisine neden olmuştu.

Karabük Derin Haber o k edindiğimiz bilgilere göre, Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz bugün Ak Parti Genel Merkezi'ne Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın partiden ihracı istemine ilişkin dosyayı Yerel Yönetimler Başkanlığı'na sundu. Dosyada Çaylı'nın geçen süreçte yaptığı açıklamalar ve parti disiplini açısından yaptığı yanlış ilişkin dökümanlar bulunduğu belirtiliyor.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın partiden ihracı konusunun partinin MKYK'sında görüşülmesinin ardından disiplin kuruluna sevk edilmesi bekleniyor.