Kent Meydanında düzenlenen törene Karabük ve çevresinden binlerce insan adeta sel olup aktı. Alanı tıklım tıklım doldurdu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  Karabük Valisi Kemal Çeber, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan,
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Ak Parti ve MHP İl Başkanları,  Safranbolu Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Askeri Erkan, STK başkanları, şehidimizin ailesi ve yakınları aziz şehidimiz Ömer Bilal Akpınar'ı uğurlamak için bir araya geldi.

Törende bir teğmen konuşma yaptı. Ardından Karabük Müftüsü cenaze namazını kıldırdı. Helallik alındı. Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ı ebediyete uğurlamaya gelen binlerce vatandaşımız, ülkemizi bölmek isteyen hain Terör örgütlerine karşı hep bir ağızdan Tekbir getirdi.  "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diyerek tepkilerini gösterdi. Şehide son görevini yerini getiren Karabük halkının yürekleri buruk ve bir o kadar da gururlu bir şekilde şehitlerini Safranbolu şehitlik mezarlığına defnetti.

Şehidimizin ailesinin ve ülkemizin başı sağ olsun.