Madde bağımlığı ve sigara kullanımı, şehrimizin ve ülkemizin etkin bir sorunu haline geldiği bu zamanda, Safranbolu'da madde bağımlılığı ve tütün kullanımı hususunda, kaymakamlık binasında yapılan "Bağımlılık İle Mücade"  toplantısına, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘in yanı sıra, İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin katıldığı topantı da toplumun geleceği için etkin mücadele kararları alındı.

Ülkemizin daha refah ve ileriye giden bir topluma sahip olabilmesi için, sağlıklı bir nesil olmasının gerekliliğinin vurgulandığı toplantıda,en üst düzeyde taviz vermeden, İlçede yakalanan başarının kesintiye uğramaması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla, Devlet kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve basının desteğini de a k, ortak hareket edilmesi kararı alındı.

Bağımlılıktan uzak nesiller için bir araya geldiklerini söyleyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer,  Eğitim, bağımlılıkla mücadelenin önemli bir ayağıdır, bağımlılık toplumsal bir mesele, özellikle çocuk ve gençlerimizin korunması, onların bağımlılık tehlikesinden uzak tutmak için daha fazla farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti. Ürkmezer konuşmasın da "Genç nesillerin hayatlarına dokunarak, onları tehlikelerden nasıl koruyacağımıza ve bağımlılıkla mücadele ederek gençlerimizi, ülkemizi ileri taşıyacak fikirler geliştirmeye nasıl motive edeceğimize yoğunlaşacağız. İlgili kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluş temsilcileri  ile beraber  başta sigara olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve bağımlılıkla mücadele konusunda, Safranbolu’da çok yönlü çalışmalar yürüteceğiz. Özellikle son yıllarda kullanım yaşı oldukça aşağı kadar inen uyuşturucu ve sigara bağımlılığı ile ilgili mücadele vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 

Ürkmezer, Kaymakamlık koordinesinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde yürütülen projelerle, başta aileler ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarına  dikkat çekti. Bağımlılıkla mücadele konusunda sadece güvenlik güçlerine, ilgili kamu kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine değil, herkese büyük görevler düştüğünü, belirtti.