Safranbolu'da  şehidimiz Bilal Ömer Akpınar ve tüm şehitlerimiz için, iki ayrı nokta da lokma tatlısı, lokum ve kolonya ikramında bulunuldu. Şehitlerimizin anısına gerçekleşen etkinliğe, Karabük Valisi Kemal Çeber, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Ak Parti İl ve İlçe Başkanları, Safranbolu Müftüsü, Şehit Bilal Ömer Akpınar’ın Dedesi, Babası ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında, Emek mahallesi Yunus Emre Camisi'nde cuma namazını eda eden devlet erkanı, burada  şehitlerimizin hayrına güllü lokum ve kolonya ikramında bulundular. Ardından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına geçildi. Düzenlenen programda 2 bin 500 kişilik lokma tatlısı ikram edildi. 

Şehidimizin en güzel şekilde son yolculuğuna uğurlandığını kaydeden Karabük Valisi Kemal Çeber, "Şehidimizi hepinizin sayesinde hak ettiği gibi rahmeti rahmana uğurladık. Bugün hem Türkiye’de hem de ilimizde konuşulan şudur; Karabük şehidine en güzel  şekilde sahip çıktı. Tabi ne yapsak azdır ama hepimiz elimizden gelenin en güzelini yapmaya gayret ettik. Bu vesileyle tüm Türkiye’ye ve  Karabük’te yaşayan  bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim." dedi. 

Dün itibari ile Karabük şehrinin 59'uncu şehidini verdiğini kaydeden Çeber, şehitlerin ve on gelen duaların hürmetine hiç kimsenin bu devlete ve millete zarar veremeyeceğini, söyledi. Evlat kaybının en büyük acılardan biri olduğunu söyleyen Çeber, şehitlik mertebesi hepimiz için büyük bir gurudur, dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer , "Bu vatanın istiklali ve istikbali için sevdiklerinden, canından vazgeçen şehitlerimizin canlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet o k unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi. 

Şehidimiz Bilal Ömer Akpınar'ın Vatanı uğruna ölümü göze a k ulu görev sonucunda şahadet mertebesine ulaştığını kaydeden Ürkmezer, bu milletin tehditler karşında şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı o k gördüğüne değinerek şunları söyledi, "Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır. Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’a  Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.