Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 28. Genel Kurulu bugün gerçekleştiriliyor.

Seçimlerde üç aday yarışıyor. Sabah 10.00 da başlayan Genel Kurula Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Fatih Ürkmezer, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, Ak Parti Safranbolu ilçe başkanı Ali Kaya ile birlikte çok kalabalık bir esnaf katılıyor.

Divan Başkanlığını Nurettin Tümen'in yaptığı Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde halen oy kullanma devam ederken, adaylar birer konuşma yaptılar. 

Adaylardan Metin Topkaya yaptığı konuşmada; "Sizleri elimden geldiğince tek tek ziyaret etmeye çalıştım. Ziyaretlerimde sorunlarını, isteklerini aldım. Bu yarışı çirkinleştirmeden, daha iyisini yapmak iddiası ile ve projelerimiz ile sürdürdük. Üyelerimizin hukuki sorunlarına yardımcı olmak için bir danışman avukat, dışarıdan gelenler tarafından kurulan kermes vb gibi kayıtsız kuyutsuz çadır müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse kermesleri kendi esnafımız ile yapacağız. Üyelerimizi bilgi ve birikimlerini geliştirmek üzere yurt dışı programlarına götüreceğiz. Sandık oluşturup sıkıntılı esnaflarımıza yardım etmenin yolunu arayacağız. Kış aylarında tanıtım günleri yapacağız.  3-4 yılda bir 3 ayda bir esnaflarımızla istişare toplantıları yapacağız. Cafe ve lokantalardaki sigara yasağı ile ilgili çözüm yolları üreteceğiz" diyerek vaadlerini sıraladı.

Diğer Aday Cemil Altan ise yaptığı konuşmada, "Esnaflar arasındaki yardım fonunu oluşturacağız, Son yıllarda azalan turizm gelirlerinin arttırılması için çalışmalar yapacağız. Üniversite öğrenilerinin sayısının arttırılması için işbirliği yapacağız. Dışarıdan gelen seyyar satıcıların engellenmesini sağlayacağız. Yöresel pazarları iptal ettireceğiz. Kermesler konusunda hassas davranacağız. Kurumların sosyal tesisleri otellerimize gelen müşterisini olumsuz etkiliyor. Buna mani olacağız. Eski çarşıda kapanan Ziraat Bankası şubesini yeniden açtıracağız. Sanayilerde sağlık ocağı açılmasını sağlayacağız." şeklinde vaadlerini sıraladı.

Mevcut Başkan Muammer Dumaner ise yaptığı konuşmasında; "Üye esnaf arkadaşlarımızın herzaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bize iletilen her türlü sorun ile yakından ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Diğer adayların ortaya koyduğu fikirlerden kendilerine ulaşanları çözmek için gayret gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Hayal ürünü projeler ile değil gerçekci ve akılcı çalışmalar ile yanınızdaydık olmayada devam edeceğiz' diyerek hem projelerini anlattı hem de eleştirilere cevap verdi.

Genel Kurul'da Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve Kayyum Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Fatih Ürkmezer'de birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Halen oy kullanma devam ediyor. İşte adayların listesi