Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin,  Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ın vasiyetinin yerine getirileceğini söyledi.

Defin işleminin ardından Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar’ın arkadaşına telefon ile gönderdiği mesaj ortaya çıkmış, bu mesajdaki istekleri vasiyeti o k kabul edilmişti. Şehidimiz Akpınar bu mesajında Annesinin istediği evden bahsetmişti.

Suriye’nin Afrin bölgesinde düzenlenen “Zeytin Dalı” harekâtında terör örgütü tarafından şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın tim komutanına whatsApp üzerinden gönderdiği vasiyeti tüm basında yer almış ve kamuoyunda derin bir hüzün oluşturmuştu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Karabük Kent Meydanında on binlerin katıldığı, Şehit Astsubay Ömer Bilal Akpınar tüm yurtta takdirle karşılanan bir uğurlamadan sonra Safranbolu Şehir Mezarlığında şehitliğe defin edilmişti.

Basında geniş yer alan şehidimizin vasiyetinde, annesine istediği ev alma konusu karşısına bir işadamı hemen harekete geçti.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile irtibat kuran işadamı, şehidin vasiyetindeki annesine istediği evi Safranbolu’dan hemen alma düşüncesinde olduğunu belirtti.

Şahin konu ile ilgili “Bir işadamı herkes gibi basından şehidimizin vasiyetini okumuş ve beni telefonla arayarak söz konusu evi şehidin ailesine almak istediğini söyledi. Ben de şehidin babası İsmail Bey ile temasa geçtim ve olurlarını aldım. İsminin gizli tutulmasını isteyen söz konusu işadamımız aradım,  Türk Kızılay aracılığı ile Safranbolu’dan evi almak istediğini ifade etti. Safranbolu Kaymakamımız da konuyu takip edecek. Şehidimizin vasiyetinin yerine getirilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bir kez daha şehidimize rahmet ve minnet duygularımı ifade ediyor, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi