Kardemir hisselerinde, özellike D gurubu hisselerinde son aylarda meydana gelen artışın sebebi, bir Amerikan Fonunun alımları o k değerlendiriliyor. Fonun ciddi şekilde hisseye sahip olması ve alım yapması yakın gelecekte Kardemir Yönetimine bir yada daha fazla Amerikalı yönetim kurulu üyesi girer mi sorusunu akla getirdi.

Kardemir D Hissesinin son altı aylık trendine bakıldığında 30 Kasım tarihinde 2.09 civarında iken bugün  3.20 lerin üzerine çıktığı ve artışın yüzde elli den fazla olduğu görülüyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) ta dün yapılan bir açıklama dikkatleri çekti. Açıklamanın içeriği incelendiğinde Amerikan menşeili Arrowstreet Kapital şirketinin yüzde onluk payı geçmesi nedeniyle yasal zorunluluktan yayınlanan açıkla incelendiğinde D gurubu hisselerinin yüzde 10 dan fazlasını aldığı anlaşıldı.

Yukarıdaki açıklamaya detaylı bakıldığında Amerikan Fonunun D gurubu hissenin % 10,28'i yaklaşık 80.207.000 adetine,

B'nin % 1,54'ü 1.840.000 adetine

A'nın % 0,49'u 1.177.000 adetine

Genel toplamda da : 83.224.000 adetine ve % 7,3 hisseye sahip olduğu görülüyor.

Kardemir hisselerindeki yabancı payının toplamda yüzde 53 rakamına ulaşması ise ilk genel kurulda, Kayserili, Malatyalı, Adıyamanlı, Iğdırlı Karabüklü Yönetim Kurulu üyesinin yanına, D gurubu adına bir yabancı ortak yönetim kurulunda yer alır mı sorusu gündeme geldi.