Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen "Zeytin Dalı" harekatında görev alan askerlerimize destek olmak amacı ile Safranbolu Kıtırı gönderildi.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Ulus rası Gastronomi yarışmasında 2017 yılında şefler kategorisinde dünyada ikinci Türkiye’de de birincilik ödülü alan Safranbolu Kıtırı, SAKEM tarafından 2 Şubat 2018'de sınır birliğine ulaştı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer, SAKEM Öğretmenleri ve Gönüllü Bayanlar tarafından hazırlanan Kıtır kolilerini alan Askerlerimiz, Safranbolu Belediyesinin sosyal medya hesabından teşekkür mesajı gönderdi.

Mesajda, ’’Zeytin Dalı Harekatı (Afrin) kapsamında bizlere dualarını esirgemeyen, gıda erzak o k da  her zaman yanımızda olduklarını gösteren başta  Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanımız  Sn. Dr. Fatih ÜRKMEZER'e, Belediye’de halen çalışan,  görev yapan, bizlere kadar ulaşmasını sağlayan emeği geçen herkese  minnet ve şükranlarımızı sunarız. Göndermiş olduğunuz Safranbolu Kıtırı Afrin’de elimize ulaşmıştır’’ dedi.

 

'NE YAPSAK AZDIR'

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Gelen mesajın kendilerini son derece duygulandırdığını ifade ederek sözlerine şu şekilde sonlardındı; 

"Askerimize ne yapsak azdır, onların hakkını ödeyemeyiz; göndermiş olduğumuz gıda desteği çölde bir kum tanesi kadar azdır, inşallah bundan sonra da yanlarında olduğumuzu hissettirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."