Safranbolu’nun Kirkilli mevkiinde bir vatandaşın ihbarı ile ortaya çıkan ve kanyonun üst tarafına dökülen tonlarca tavuk gübresi sonunda bulunduğu yerden kaldırıldı.

Karabük Derin Haber o k "Bu atıkları kim döktü, turizm kenti Safranbolu’ya yakışıyor mu?" başlığı ile gündeme getirdiğimiz haberin ardından Safranbolu Belediyesi ve Kaymakamlığı harekete geçerek yerinde tespitte bulundu. Atıkların Kalemler firmasına ait altın yumurta tavuk çiftliğine ait olduğu belirtildi.

Esat Yılmaz adlı bir vatandaşın tarlasının yanı başına dökülen atıklar ile ilgili o k görüştüğümüz vatandaşımız ise, tarlasında gübre o k kullanılmak üzere bir kamyon tavuk gübresi istediğini, ancak getirilen gübrenin istediğinden çok fazla olduğunu, tarlasında aracın batma ihtimali olmasından dolayı tarlasının hemen kenarındaki alana döküldüğünü, haberimizin yayınlanmasının ardından bilgisi olduğunu ve derhal bu gübreleri gece gündüz çalışarak bir günde bulunduğu yerden kaldırdığını söyledi.

Ak Parti Safranbolu ilçe başkanı Ali Kaya Derin Haber’e özel yaptığı açıklamada, haberin yayınlanması üzerine bilgi sahibi olduğunu ve tarihi kent Safranbolu’ya yakışmayan bu görüntünün bir an önce temizlenmesi için ilgili kişi ve kurumları harekete geçirdiklerini ve bulunduğu yerden kaldırılmasını sağladıklarını belirtti.

'ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HABERSİZ'

Öte yandan bu tür çevre kirliliklerinin kontrol ve denetimi ile direk ilgili olan Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden hiçbir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili görüştüğümüz İl Müdür Vekili Nazan Şentürk şu ana kadar kendisine bir bilgi gelmediğini söyledi.

Diğer yandan Karabük’teki çevre kirliliği konularının son derece gündemde olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gibi direk ilgili bir kurumun en azından basının takibi konusunda ciddi eksikliğinin olduğu ve bu konuda personel görevlendirilmesinin yapılması gerektiği ortaya çıktı.

'BU PİSLİĞİ KİM DÖKTÜ'  haberimizi okumak için tıklayınız

http://www.karabukderinhaber.com/haber/4931/turizm-sehri-safranboludan-bu-goruntu-saskinlik-yaratti.html