Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütüne yönelik o k Afrin bölgesinde düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtının 19. gününde Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar için bu gün Safranbolu Emek Mahallesinde bulunan Yunus Emre Camiinde mevlit okundu.

Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen mevlit programına Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı J. K.Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İlçe emniyet Müdürü Fatih Çalışır, İlçe Müftüsü Hasan Güneş ve binlerce vatandaş katıldı.

KALABALIK CAMİYE SIĞMADI

Vatandaşların yoğun bir şekilde akın ettiği mevlitte kalabalık Yunus Emre Camiine sığmadı. Şehidimiz için okunan Kuranı Kerim ve yapılan duaların ardından Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesi personeli tarafından yemek ikramında bulunuldu.

İkram sonrası vatandaşlarla teker teker ilgilenen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu halkının şehidini unutmayacağını bu gün gösterilen vefa örneği ile kanıtladığını söyledi.

Afrin’de halen hain terör örgütü ile mücadelenin sürdüğünü hatırlatan Dr. Ürkmezer; “ Orada Mehmetçiklerimiz hala bu cennet vatanın refahı, huzuru için canlarını ortaya koyuyorlar. Allah tüm kolluk kuvvetlerimizin yardımcısı olsun. Bizler de gerektiğinde vatanımız için göğüs göğüse çarpışmaya her daim hazırız” dedi.

Ürkmezer, “Bu gün burada okunan Mevlide iştirak eden tüm Safranbolulu vatandaş şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyor, evladımız, Ömer Bilal Akpınar’a Ülkemizin huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Cenabı Hak’tan rahmet diliyor, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.