Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ ve DEAŞ operasyonları çerçevesinde yakalanarak gözaltına alınan ve 16 Şubat tarihinde adliyeye sevk edilen toplam 9 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamalarda; "İlimiz FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı olduğu gerekçesi ile kayyum atanan, sonrasında kapatılan şirket ve çalışanları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bylock kullandığı ve örgütle doğrudan veya dolaylı o k işbirliği içerisinde oldukları tespit edilen ilimiz merkezli 9 ilde yapılan operasyonlarda M.B., S.K., H.M., F.A., H.E ve D.A.G. isimli şahıslar işlemleri tamamlanarak adli makam sevk edilmişlerdir.” Denilmişti.

Yine aynı gün yapılan ikinci açıklamada; "TEM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince İlimizde Terör Örgütleri ile  mücadele kapsamında, terör örgütleri ile bağlantılı oldukları değerlendirilen ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen M.N.A., O.N.A. ve M.A.A. isimli şahıslar gözaltına alınarak yapılan işlemlerin ardından şahıslar adli makam sevk edilmişlerdir.” Denilmişti.

Söz konusu 6 FETÖ zanlısı ve 3 DEAŞ zanlısının çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.