İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Karabük 100. Yıl Mahallesinde günü birlik kiralık o k kullanılan bir dairede yabancı uyruklu bayan şahıs fuhuş yaptırıldığı yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon düzenlendi.

Belirtilen adreste R.A. isimli şahsın olduğu ve daireyi B.B. isimli şahıstan kiraladığı, bu şahıslarla birlikte İstanbul ilinden turizm amaçlı geçerli ikamet izinlerinin bulunduğu tespit edilen Özbekistan uyruklu Z.U- G.S ve Z.K isimli bayan şahıslar ve müşteri o k bulunan E.Ş isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan çalışmalar neticesinde Ülkemizde turizm amaçlı geçerli ikamet izni ile bulundukları tespit edilen yapancı uyruklu şahısların R.A isimli şahsın bulduğu müşteriler ile para karşılığında birlikte oldukları ve belirtilen, günlük kiralık o k kullanılan dairede fuhuş yaptıkları belirlendi.

Şüpheli şahıslardan R.A ve B.B isimli şahıslar hakkında Fuhşa Aracılık Etmek ve Yer Temin Etmek suçundan adli işlem yapıldı. Yakalanan yabancı uyruklu şahıslar ile ilgili o k fuhuş yaptıkları için (521) TL idari para cezası uygulandı ve almış oldukları ikamet iznini, veriliş amacı dışında kullanıldıkları ve ülkemizde geçimini meşru olmayan yollardan sağladıkları tespit edildiğinden sınır dışı edilmeleri ile ilgili o k da gerekli işlemler başlatıldı. Ayrıca fuhuş için kullanılan daireyi kayıtsız o k kiraya vererek 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa  muhalefet eden B.B isimli şahsa (11.885 TL) idari para cezası kesildi, fuhuş amaçlı belirtilen adreste müşteri o k bulunan E.Ş isimli şahıs hakkında (521) TL idari para cezası uygulandı.