Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Marzinc ile ilgili hakkında yapılan eleştirilere düzenlediğini basın toplantısı ile cevap verdi.

Karabük Belediye Meclisi'nin bir üyesinin geçtiğimiz günlerde basında yer alan "Belediye Başkanı Rafet Vergili Marzinc ile anlaştı, kapatılması yönünde neden bu kadar çaba sarfetmişti" şeklindeki açıklamalarına ve bu açıklama gelen yorum cevap verdi.

Başkan Vergili açıklamasında, Karabük'te hava kirliliği ile adeta tek başına mücadele ettiğini, özellikle Marzinc konusunda her ne kadar desteklerle birlikte Belediye Başkanı o k değil Rafet Vergili o k mücadele ettiğini söyledi.

"ÖNCE KARABÜKLÜ OLSUNLAR"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Marzinc'in üretimini durdumasının ardındandan defalarca görüşme talebinin olduğu ve firma yetkilileri ile görüşüldüğünü, firma yetkililerinin bizi de Kardemir gibi görün, bize de bir süreç verin, biz istenilenleri yapalım, Kardemir Karabükün'de biz değilmiyiz şeklindeki sözleri üzerine kendilerine şu sözleri söylediğini belirtti.

"Kardemir spor da var. Sosyal alanlarda var. Üniversitede var. Karabük'ün her yerinde var. Ya peki siz? Önce siz Kardemir gibi Karabüklü olun. Karabük'ün her alanında sizi de görelim" dediğini söyledi.

Başkan Vergili, Marzinc yetkilileri ile bir mutabakata varıldığını, bu mutabakat çerçevesinde, firmadan bir yetkili, Belediye'nin ve Karabük'ün görevlendireceği birer kişi ile üç kişilik komisyon kurulacağını, Bu komisyonun 24 saat Marzinc'in üretimini ve çevresel etkilerini kontrol edeceğini, aynı zamanda yapılacak tüm çevre yatırımlarını gözleyeceklerini, inşallah Kardemir'den önce tüm çevre yatırımlarının Avrupa Standartlarına gelmiş hale geleceğini ifade etti.

Vergili, bu sözlerin yerine gelmemesi halinde gerekli müdahalenin yapılacağını söyledi.

"KİMSE KISPETİNE EL SOKTURMASIN"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kendisinin yurt dışında olduğu bir dönemde Karabük Belediye Meclis üyesinden birisinin kendisininde imzası olmasına rağmen sanki kendisine menfaat sağlamış gibi açıklama yapmasının ne kadar doğru olduğunu sorarak; " Öyle kaçak güreşmek yok. Kaçak güreşen pehlivanları yenmek için paça kazık yapılır. Paça kazıkta da elini kıspetine sokmuş olur. Kimse kıspetine el sokturmasın. Ben isteseydim hiç bu tartışma girmeden kendime rahatlıkla menfaat sağlardım. Yapılan anlaşma ile hem Marzinc in yapacağı kendi yatırımları hem Karabük'e yapacakları yatırımlar Karabük halkı içindir. Tamam herkes fikrini söyleyebilir ama özellikle önüne gelenin ulu orta bilip bilmeden yaptığı yorumlar hiç hoş değil"dedi.

VERGİLİ'NİN AÇIKLAMASININ TAMAMINI İZLEYEBİLİRSİNİZ