KOSGEB iş kurmak isteyen, ticari anlamda projeleri olan ancak hayata geçirmek için mali imkanları bulunmayan girişimcilere destek sağlayan bir kurumdur. hem mali destek hemde eğitimsel destek veriyor. insanları iş sahibi yaparak Türkiye ekonomisine de katkıda bulunuyor. KOSGEB aynı zamanda KOBİ projelerine yönelikte eğitim programı, kredi desteği, güç birliği desteği, laboratuvar desteği gibi bu projelere hem eğitim hem de ekonomik kredi desteği sağlıyor.

İş yeri kurmak, projelerini hayata geçirmek isteyen herkesin katılabileceği bir kurum olan KOSGEB; kadın, erkek, emekli, meslek sahibi, üretici, engelli vs her kesimden insanları başvuracağı bir girişimcilik kurumudur. girişimciliğini hayata geçirmek isteyen kişilerin öncelikle ve mutlaka yapması gereken şey KOSGEB girişimcilik sertifikası almak.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası,KOSGEB işbirliği içerisinde bugün itibariyle KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimini başlattı. 

4 gün boyunca sürecek eğitime 30 kişi katılacak olup eğitim sonunda Girişimciler KOSGEB’in 150.000 TL tutarında Girişimcilik desteklerinden yeni bir iş kurma durumunda yararlanma imkanı olacak.

Program dahilinde Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri devam edecek.