Karabük'te 6 yıl önce çıkan kavgada öldürülen Erol Yavuz’un ve yaralanan Murat Coştu ile Ahmet Danabaş’ın zanlısı Tahir Bar’a  45 yıl hapis cezası verildi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, hayatını kaybeden Erol Yavuz'un yakınları, yaralanan Murat Coştu ve Ahmet Danabaş ve sanık Tahir Bar ile avukatı katıldı.

Duruşma sırasında son sözleri sorulan sanık Tahir Bar savunmaları tekrarladı.

Mahkeme heyeti, sanık Tahir Bar’a "kasten adam öldürme" suçundan 25 yıl, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 20 yıl hapis cezası verdi.

NELER YAŞANMIŞTI

Karabük Merkeze bağlı Kapullu Mahallesinde aralarında husumet olan Erol Yavuz (22), Murat Coştu (31) ve Ahmet Danabaş (22) ile Yalçın Aydın (30), Tahir Bar (22) ve ağabeyi Özcan Bar (31), henüz belirlenemeyen bir nedenle 29 Ocak 2012 tarihinde tartışmaya başlamış, tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda, Erol Yavuz, Murat Coştu ve Ahmet Danabaş bıçakla yaralanmıştı.

Olay sonrası ambulansla Karabük Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Erol Yavuz, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiş, diğer yaralılar Murat Coştu ve Ahmet Danabaş ise uzun süren bir tedavinin ardından taburcu edilmişlerdi.

Polis, olayın ardından yaptığı çalışma ile kaçan Tahir Bar'ı yakalamış, Yalçın Aydın ve Özcan Bar’ı ise arama çalışması başlatmıştı. Yakalanan Tahir Bar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.