Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi  ( SAKEM ) Yazıköy Şubesinde incelemelerde bulunan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Hanımların kurs yoğun ilgi göstermesini ve şube bulunmayan mahallelere SAKEM şubesi, açılmasını istemeleri bizleri mutlu ediyor” dedi. 

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ürkmezer, Yazıköy’de bulunan SAKEM şubelerini ziyaret etti. Kursiyerlerle uzun süre sohbet eden Ürkmezer, yaptığı açıklamada 8 Şubesi bulunan ve açılan her kursa yoğun telep olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydederken,  2018 yılı içerisinde açılacak ve açılmış olan 125 branşta kursa 2900 kursiyerin kayıt yaptırdığını, bu rakamların önemli olduğunu söyledi.

Belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAKEM’in hobi kurslarının yanı sıra meslek edindirme kursları ile de Safranbolu’ya katkı sağladığını ifade eden Ürkmezer; “ Hanımlar burada aldıkları eğitim ile ortaya çıkarttıkları eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor bu da bizim için sevindirici.  Yazıköy’de de hanımlar Kuran, Kâğıt Rölyef gibi kurslarda eğitim alıyorlar. Bize gelen geri dönüşlerde bunların aynı zamanda rehabilitasyon etkisi yaptığı da söyleniyor. Tüm eğitmen ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.   

Ürkmezer, anneleri ile birlikte kurslarda bulunan miniklerle de ilgilenirken çeşitli hediyeler verdi.