Kardemir vardiya kazası sonrası vefat eden işçilere düzenlenen cenaze törenlerine Genel Başkan Değirmenci’nin katılmaması işçide tepkilere yol açtı.

Kardemir vardiya servisinin yaklaşık bir ay önce yaptığı kaza sonrası 3 işçinin vefat etmesi derin üzüntü ve ciddi tartışmalar yol açmıştı. Üzerinden geçen bir ayın ardından ağır yaralı o k tedavi altına alınan bir işçimizde dün hayata tutunamayarak vefat etmiş ve Kardemir’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Her iki cenaze törenine çok sayıda işçi ve Karabüklü katılırken, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Cenaze törenine katılan işçilerimizin gözleri hep genel başkanlarını aradı. Ancak cenaze töreninde genel başkanları Değirmenci’yi göremeyen işçiler ise, “Bugün yanımızda değilseniz ne zaman olacaksınız” şeklinde konuşmaya başladılar.

BİZ METİN TÜRKER İLE SENDİKACILIĞINA GİRDİK

Çelik İş Sendikası eski Genel Başkanı Ali Cengiz Gül yaşanan kaza ve işçilerin vefat etmesi ile ilgili o k Karabük Derin Haber’e yaptığı açıklamada; “Bizi sendikacılığa meşhur 89 grevinde rahmetli Genel Başkanımız Metin Türker yönlendirdi. Girin dediği için girdim. Bize ilk tavsiyesi, teorik bilgiler önemli ama asıl önemli olan pratik tir. Her zaman işçinin yanında olun ve olduğunuzu hissettirin. Bu görevler gelip geçicidir. Önemli olan yaptıklarınız ile işçilere ne bıraktığınızdır.” Şeklinde tarihi bir hatırlatma yaptı.

Cengiz Gül yaşanan üzücü kazadan haberinin olduğunu belirterek; “ Kazanın olduğu gün duydum. Öncelikle tüm işçi kardeşlerime, ailelerine ve Kardemir camiasına başsağlığı diliyorum. Gelmek istedim ama yanlış anlaşılmalar olmasın diye gelemedim. Gerek ilgilileri, gerekse birçok işçi arkadaşımızı aradım. Durumdan detaylı bilgi aldım. En azından görüşmeler yoluyla yanlarında olmaya çalıştım. İşçi arkadaşlarımın bazı eleştirilerini medyadan okuyorum. Bazıları da arayıp düşüncelerini söylüyorlar. Üzülüyorum ancak yine de sendikamıza zarar vermemek adına daha fazla söz söylemek istemiyorum. Herkes şunu bilmeli ki, İşçinin sözünden, işçinin yorumundan daha büyük bir yorum olamazdedi.