Uygulamaları ile zaman zaman tartışma neden olan Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz görevinden alındı.  25 Ağustos 2014 tarihinde Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü o k atanmıştı.

Muhammet Yılmaz’ın il milli eğitim müdürlüğünde araştırma işlemleri için görevlendirildiği öğrenildi. Diğer yandan görevden alınan Yılmaz’ın bir önceki dönem Ak Parti Karabük İl başkanı olan Timurçin Saylar’ın arkadaşı olduğu ve onun tavsiyesi ile bu göreve getirildiği belirtilirken şimdi gözler acaba sırada başka il müdürlüklerinde değişiklik olacak mı sorusuna çevrildi.

SAFRANBOLU’NUN YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN GÜMÜŞ

Öte yandan Muhammet Yılmaz’ın yerine Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Hasan Gümüş atandı. Gümüş Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü o k görev yapıyordu.

Safranbolu’nun yeni milli eğitim müdürü Gümüş 1975 Safranbolu doğumlu.1993 Safranbolu Lisesi mezunudur.1998 Selçuk Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun oldu.1998 Mersin/Anamur Ticaret Meslek Lisesinde Rehber Öğretmen o k göreve başladı.2004 yılında Karabük Şehit Adem Yavru İlköğretim Okuluna tayin oldu. Aynı yıl Safranbolu Anadolu Lisesine tayin oldu.2009 Yılında Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi´ne Müdür Yardımcısı o k atandı.2009-2012 yıllarında Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görevlendirildi.

2012 yılında Karabük Rehberlik ve Araştırma Merkezine isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında Müdür Yardımcısı o k atandı. 07/01/2013 tarihinden itibaren Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen görevde yükselme sınavında başarılı o k 21.04.2014 tarihinde Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü o k atandı Çok sayıda hizmet içi eğitim faaliyetine eğitimci o k katıldı. Yerel ve AB projeleri kapsamında birçok proje çalışmasında bulundu. Ulusal Ajans tarafından kabul edilen iki projede proje irtibat kişisi ve katılımcı o k görev aldı. AB ülkelerinde eğitimle ilgili konularda inceleme ve kültürel geziler yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.