Safranbolu, TSK'nın Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı sırasında terör saldırısında Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ı doğum gününde de unutmadı. Şehidimizin annesi Ülker Akpınar’ın isteği üzerine Safranbolu halkı Şehidi için bir araya geldi.

Şehidimize vefa için bir araya gelen; Vali Yardımcısı Barbaros Baran ve eşi Nihal Baran, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve eşi Miray Ürkmezer, Eflani Kaymakamı Sinan Aşcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın Babası İsmail Akpınar, Annesi Ülker Akpınar, Eşi Hafize Nur Akıpınar, Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı Koordinatörü Zehra Söylemez ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, Yağmur Yardımlaşma Derneği tarafından okutulan, Cibuti’li Hafız ve Ulus rası İlişkiler öğrencisi Musa Yusuf tarafından okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ve minik Zuhal Kaya'nın Bayrak şiiri ile başladı.

Doğum günü anma programında Gülbahçesi Kreşi’nin minik öğrencileri tarafından hazırlanan Mehter gösterisi katılımcılar ve Şehidimizin ailesi tarafından da büyük bir beğeni ile izlendi. 

Şehidimizin Annesi ve eşine Türk bayrağı temalı tabloların hediye edilmesinin ardından bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, "Şehidimizi doğum günün de hatırlamak, sevgili çocuklarımızın onun doğum günü hatırasına hazırladıkları programı izlemek üzere toplandık. Biz bu günü hem değerli ailesinin hepimizle olması anlamında, hem hatırasını en iyi şekilde yaşatan Safranboluluların şehidimizi anmasının onlarca adımından biri olmasını istiyoruz." dedi.

Ömer Bilal Akpınar’ın Safranbolu topraklarını çok sevdiğini ve vasiyetinde de Safranbolu’ya defnedilmeyi istediğini kaydeden Ürkmezer; "Ne mutlu ki, Safranbolu ve Karabük halkı Ömer Bilal’i sahiplendi. Ben burada hem Kaymakam hem Belediye Başkanı hem de Safranboluluların bir temsilcisi o k, vatandaşlarımızın Şehidimizi ve ailesini bu kadar sahiplenmesinden gerçekten gurur duyuyorum. Bizler kendisini ve ailesini ne kadar sahiplensek azdır. Ne yaparsak yapalım Ömer Bilal’in bu Vatan, bu Bayrak için gösterdiği kahramanlığa, cesarete erişemeyiz."  şeklinde konuştu.

Şehidimiz Ömer Bilal Akpınar'ın annesi Ülker Akpınar ise, "Ömer Bilal’in doğum gününde bizi yalnız bırakmayan tüm Safranbolu halkına teşekkür ediyorum. Ömer için ne söylesem az. O zaten son sözü söyledi. Ona dua eden, buraya gelen, gelemeyen herkesten Allah Razı Olsun. Ben sizlerin huzurunda canı gönülden ailemiz olan, bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, bana arkadaş olan dost olan Miray hanıma teşekkür ediyorum." dedi.