Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili uzunca süredir yaptığı esnaf gezilerine devam ederken Karabük halkını yerli esnaftan alışveriş yapmaya davet etti.

Esnaf ile yaptığı görüşmelerde kendisinde oluşan bilgi doğrultusunda Ülkede büyük bir ekonomik krizin olduğu görülüyor diyen Başkan Vergili; “Ticarette bir sıkıntı olduğunu bütün esnaf arkadaşlarımızda görüyoruz, hissediyoruz ama öncelikle hepsi şükrediyor. Bu da bizim Karabüklü esnaflarımızın karakteri ile ilgilidir. İnşallah ticaretteki bu sıkıntıyı Türkiye en kısa sürede atlatır. Esnaf ziyaretlerim sırasında hemen hemen alışveriş yoğunluğu olan bir dükkan görmüyorum. Hepsine Allah kolaylık versin. Bizlerde Karabüklüler o k esnaf arkadaşlarımıza destek olmamız gerekiyor."dedi.

YEREL MARKETLERİMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPALIM

Karabük’teki gıda ve alışveriş yerlerine dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Karabük'te şu anda 103 tane market var. Dünya'nın hiç bir yerinde böyle bir olgu yok. Biz bu kadar alışverişi nasıl yapıyoruz, anlamıyorum. Bu marketlerin büyük bir çoğunluğu yabancı firmalardır. Bizim Karabüklüler o k yerel esnafımızı desteklememiz lazımdır. Bu yabancı marketler yerine, yerel marketlerimizden alışveriş yapalım. Yabancı marketler, ekonomik kriz biraz daha artığında paranız, kredi kartınız olmadığında size tek bir şey vermez ama yerel marketlerden paranız yokken bile alışveriş yapabilirsiniz. Yıllarca da bu hep böyle olmuştur. Karabük'ün en sıkıntılı zamanlarında, Kardemir'in greve gittiği dönemlerde, iş sıkıntısı olduğu zamanlarda yerel marketlerimizin bir tane arkadaşımızı geri çevirdiğini sanmıyorum. Bugüne kadar Karabük'teki esnaf arkadaşlarımız bizi mağdur etmemişlerdir. Şimdi de bizim yerel esnafımızı desteklememiz lazım. Karabük'te seracılık var, yoğurt üreticiliği var, bu ürünleri tercih etmemiz lazım. Konfeksiyonda, terzimizde Karabüklü esnaflarımızı tercih etmemiz gerekiyor. Karabüklü vatandaşlarımız tercih haklarını iyi kullanmalıdır. “ dedi.

KÖTÜ GÜNÜMÜZDE, İYİ GÜNÜMÜZDE BİZİM YANIMIZDA KARABÜK ESNAFI OLUR

Belediye Başkanı Vergili; "Bu kadar A101, BİM, Migros, Carrefour ve marka meraklısı olunmamalıdır. Bu firmaların merkezleri burası değil. Merkezleri burası olsa onlar içinde yerel esnaf statüsünde konuşurum. Karabük'teki esnafımıza destek vermek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Karabük'te yoğurt, yumurta her şeyi üretiyoruz. Bizim bun destek vermemiz gerekiyor. Gazoz içeceksek Sprite değil de, Bağlar gazozu içelim. Kötü günümüzde, iyi günümüzde bizim yanımızda Karabüklü esnafımız olur. Bu yabancı marketlerde veresiye defteri diye bir şey yoktur ama bence her bakkalın birilerinden alacağı vardır. Paranız olduğu zaman BİM'e gidip de, paranız olmadığı zaman neden bizim yerel esnaf arkadaşımıza gidiyorsunuz. Paramız varken de yerel esnafımızı destekleyelim. Karabüklü esnaflarımız para kazansınlar. Çünkü bu arkadaşlarımız paralarını Karabük'te kazanıp, yine Karabük'te harcarlar ama bu söylemiş olduğum yabancı firmaların hepsi akşam kasalarındaki parayı toplar ve merkezine havale yapar. Bu yabancı marketler 2 yada 3 elemandan fazla çalıştırmıyor. İki, üç elemanla marketçilik yapıyorlar.

Sivil toplum kuruluşlarının bana göre kampanya düzenlemesi lazım. Mesela Yerli Malı Haftasını Karabük alışveriş günleri diye çevirelim. Karabüklülerden benim tek ricam, ekonomik krizin olduğu bu ortamda Karabük'ün esnafına destek vermesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.