Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama tartışmaları da beraberinde getirirken, “Uysal ne demek istedi” dedirtti.

Karabük Milletvekili Uysal Safranbolu Eski Çarşı’nın altındaki su dehlizlerinin turizme açılması projesi olan 1645 tünel projesi ile ilgili,“Bir evrak yüzlerce kez Ankara’ya sorulmaz… Şefik Bey’in tıkandığı yerlerde ben de Bakanlıklarda günlerce uğraştım.  Ama Safranbolu’da belirli olayları aşmak mümkün değil, mevzuat böyle diyor, ya bu mevzuatı ben de anlamış değilim. Mevzuat insanın elinde şekillenir. İnsanın bilgisine, cesaretine, ülkesine olan sevgisine göre şekillenir… Ben bu işi yapacağım diye çıkmış bir insanın önüne engel çıkarılmış olmasını da anlamıyorum. Yani bu bürokrat arkadaşlar da artık lütfen taşın altına el atın, koltukta oturmak bu ülkeye hizmet etmek değil. Her şeyi Ankara’ya soracağız derseniz bu iş yürümez ve yürümüyor” diyerek farklı yorum yol açabilecek ilginç bir açıklama yaptı.

SAFRANBOLU’NUN TÜM TİCARETİNİ TURİZM VAKFINA’MI BIRAKMALI?

Geçtiğimiz günlerde FORBİS tarafından açıklanan yılın en zengin kişileri listesinde serveti ile 14. Sırada olduğu açıklanan İş Adamı Şefik Dizdar başkanlığını yaptığı Safranbolu Turizm vakfını öne çıkararak Safranbolu’da bir dizi ticari işleri yapmaya çalışıyor. Ancak Aslanlar kültür merkezinin bulunduğu yere yapılması planlanan Kültür Merkezi projesi tartışmaları beraberinde getirmiş ve altına yapılması planlanan otopark ile Dizdar’a ait otel ilişkilendirilmişti. Hava alanı tartışmalarında da 20 kişilik küçük uçaklar ile kendi oteline zengin turistleri getirme projesi yorumları yapılmıştı.

Safranbolu Eski Çarşı’ya yapılması planlanan 1645 Tünel projesinin özel bir firmaya ihale edilmesi sonrası devreye Turizm Vakfı öne sürülerek tekrar Şefik Dizdar’ın gündeme gelmesi “acaba iş Adamı Şefik Dizdar’ın buradan hangi ticari beklentisi var” sorularını da beraberinde getirdi.

SU TÜNELLERİNDE NE VAR?

Halk arasında ilginç bir söylenti dilden dile dolaşmaya başladı. Projenin yapılacağı Safranbolu eski çarşı altında var olduğu belirtilen tünellerde tarihi eserler hatta altın vs gibi gömülerin olduğu hurafesi konuşuluyor. Tabii bunlar ne kadar gerçek bilmek mümkün değil. Ancak bu çalışmaların arkeolog, emniyet ve ilgili yetkililerin gözetiminde yapılması bu söylentilerin önüne geçileceği aşikârdır.

UYSAL’A GÖRE PROBLEM ÇIKARAN KİMLER?

Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın “iş yapmıyorlar, koltukta oturuyorlar, bilgisi, cesareti, ülke sevgisi…” gibi aslında çok ta ağır ithama yol açabilecek bu eleştirileri hangi bürokratlar için yaptı? Sorusu zihinleri kurcalamaya başladı. Uysal’ın bu sözleri karşısında özellikle siyasi çevrelerde, “bu bürokratları atayan sizler değil misiniz? Bürokratlar Uysal gibi vekillerin TBMM de çıkardığı yasaları esneterek mi uygulamalı?" Şeklinde eleştirilere sebep oldu.

AĞIR ELEŞTİRİLERİN ALTINDA TALEP EDİLEN ATAMA MI VAR?

Uysal’ın bu ağır eleştirilerinin muhatabı o k Safranbolu Kaymakam’ı Fatih Ürkmezer o k yorumlayan bazı çevreler ise “Sayın vekil pundunu buldu eleştiri yağmuru yaptı. Aslında bu kadar ağır eleştirinin altında Safranbolu Kaymakamlığı’nda sosyal yardımlaşma müdürlüğüne vekâleten bakan kız kardeşinin durumu. Yeterlilik konusunda emin olunamaması nedeniyle asaleten ataması Kaymakam Ürkmezer tarafından henüz imzalanmadı. Uysal'ın eleştiri sözlerinin altında yatan bu” şeklinde değerlendirdi.

ÖNCE YENİCE ŞİMDİ SAFRANBOLU

Öte yandan Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın kentin sorunlarını ve çözümlerini hem kendi partisinin il ve ilçe teşkilatları ile hem de Vali’den Kaymakam bürokratlar ile istişare ederek çözme yerine, iktidar milletvekili olduğunu unutarak, seçimlerin iyiden iyiye konuşulduğu şu günlerde, kamuoyu huzurunda bu kadar tartışmaya açması özellikle Ak Parti tabanında ciddi tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Yenice’de Uysal merkezli çıkan tartışmalar Ak partinin Yenice tabanında ve teşkilatında ciddi çalkantı sebep olmuş, ilçe teşkilatı istifa etmiş, yeni atama yapılmış, Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın partiden kopma noktasına gelinmiş hatta eski İl Başkanı Timurçin Saylar’ın istifa sebeplerinden birisi o k görülmüştü. Mevcut ilçe başkanı Yılmaz Kırık’ın görevden alınmasının bile gündeme geldiği ancak basiretli davranışıyla, Ak Parti Kurucusu, Etik Kurulu Üyesi, Karabük Eski Milletvekili Mustafa Ünal’ın devreye girmesi ile önlendiği parti içi bazı kaynaklardan öğrenilmişti.

Şimdi erken seçimlerin konuşulduğu, yerel seçimlere bir yıl gibi kısa bir sürenin kaldığı şu günlerde, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın farklı şekillerde yorumlanabilecek ve algılanabilecek, siyasi tartışma yol açabilecek Safranbolu merkezli bu açıklamaları Ak Parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. Şu anda İspanya’da tatilde bulunan İl Başkanı İsmail Altınöz’ün bu açıklamaları nasıl değerlendireceği merak konusu oldu.

Diğer yandan geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz ve Sait Alıcı’nın köşe yazısına taşınan “AK PARTİ’DE YENİ AĞABEY KİM OLUR?” yazısının ne kadar yerinde ve önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.