FETÖ’cü Dernek’ten İş Adamlarına Ali Cengiz Oyunu mu?

FETÖ’in ticari yapılanması o k ortaya çıkan ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası KHK ile kapatılan KASİAD (Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği) yöneticilerinin üyeler ile ilgili Ali Cengiz oyunu oynadıkları iddia ediliyor.

Kapatıldığı tarih itibariyle yaklaşık 300 civarında iş adamı ve ticaret erbabının üyesi bulunduğu öğrenilen terör örgütünün ticari yapılanması KASİAD ile ilgili soruşturma ve mahkeme safahatı halen devam ediyor.

ÜYELİK İTİRAZLARI

İş adamlarının KASİAD üyelikleri ile ilgili farklı itirazlar ve iddialar gündeme gelmeye başladı.

Bu iddialardan bir tanesi bu derneğe hiçbir şekilde, hiçbir zaman üyelik dilekçesi vermedikleri, hiçbir yere imza atmadıkları, hiçbir şekilde maddi destek sağlamadıkları halde haberleri olmadan dernek yönetimleri tarafından üyelik işlemlerinin yapıldığı şeklinde.

Bir diğer iddia ise, her ne kadar zamanında üye olunmakla birlikte özellikle milat kabul edilen 17-25 Aralık sonrasında dernek ile ilişkilerini bitirdikleri, dernekten istifa ettiklerine ilişkin dilekçe ile müracaat ettikleri ve bu tarih itibariyle hiçbir şekilde maddi manevi destek sağlamadıkları, ilişki içerisinde olmadıkları halde dernek yöneticilerinin dilekçeleri işleme almadıkları, üyelikleri iptal etmedikleri şeklinde.

Bu konularda tanınan bir iş adamının da bulunduğu açılmış ve halen 8 aydır devam eden dava var. Elbette ki adalet ve hukuk sistemi bu konular ile ilgili gerçekleri ortaya çıkararak doğru kararı verecektir.

MAĞDURİYET YAŞANMASI GİDERİLMELİ

FETÖ yapılanmasına yönelik kapatılan dernek üyeleri ile ilgili haklarında konulan pasaport tedbiri ve devlet ihaleleri yasaklarını iş adamları pasaport almaya gittiklerinde ya da devlet ihalesine girdiklerinde öğreniyorlar.

Elbette ki bu derneğe üye olan, yöneticilik yapan, özellikle 17-25 Aralık dönemi sonrası ilişkilerini kesmeyerek maddi manevi destek sağlayan iş ve ticaret adamları konusunda hem devletimiz hem hukuk sistemimiz kesinlikle cezalandırılmaları yönünde gereğini yapmalıdırlar.

Ancak iddialar doğru ise bilgisi olmadan üye yapılan ya da üyeliklerinin iptalini talep ettikleri halde dernek yönetimince iptal edilmeyen iş adamlarının ileride mağdur olmamaları için gerekli çalışma yapılmalı. Zira mağdur olduğunu iddia edenlerin açtıkları davaların uzun zaman alması nedeniyle ticari yönden sıkıntılar yaşanabilir.

YARGI, SİYASET, DEVLET VE STK LAR SORUNU ÇÖZMELİ

Karabük’ün ekonomisine can veren, istihdamını sağlayan iş ve ticaret adamlarından mağduriyet yaşadıklarını iddia edenlerin, hatta belki de hala daha üye olduklarının bilgisine bile sahip olmayan iş adamlarının olabileceği göz önüne alınarak özellikle KASİAD bazlı ciddi bir çalışma yapılması ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçilecektir.

Milletvekillerimizin, Valiliğimizin, Ticaret ve Sanayi Odalarımızın, Müsiad’ın Esnaf Odalarımızın ve Yargı sistemimizin birlikte hareket ederek var ise mağdurların tespit edilmesinin sağlanması yönünde bir çalışma yapması bekleniyor.