Kardemir çalışanlarında ikramiye beklentisi dilden dile konuşulmaya başlandı. Bir çok çalışan verilecek ikramiyenin 3 Nisan Karabük'ün kuruluş yıldönümüne yetiştirilmesi noktasında beklenti içerisine girdiler. Kardemir yönetim kurul üyelerinin de konuya soğuk bakmadığı öğrenildi.

Karabük Milletvekili ve 23. Dönem Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, 2017 yılında Kardemir’in 202 milyon lira kar etmesinin ardından işçiler arasında konuşulan ve beklenti haline dönüşen bir kereye mahsus ikramiye verilmesi ile ilgili o k yaptığı açıklamada hem kendisini hem işçileri mutlu edeceğini belirterek; “Kardemir özel bir şirkettir. Yönetim kurulu var. Sanırım işçiler ile yapılmış bir toplu sözleşme var. Bu karar on aittir. Ancak Kardemir’in uzun süreden sonra bizleri de mutlu eden ciddi rakamlarda kar etmesinin çalışanlar arasında bir ikramiye beklentisi oluşmuş gibi görünüyor.

Bu karların oluşmasında emeğin yükünü sırtlayan işçilerimize Kardemir’in kar etmesinden dolayı Yönetim kurulunca herhangi bir adla ikramiye niteliğinde bir ödeme yapılmasına karar verilmesi çalışanlarımızı ve beni mutlu eder, sebep olanları da onurlandırır.” diyerek yörenin büyüğü o k bir kez daha çalışanların gönlündeki yerini aldı.