Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret (KRDMA) pay piyasasında yürütülen incelemeler sonucunda, işlem yapmaması gereken dönemde Kardemir hisse işlemi yapan 7 kişi ve bir şirket hakkında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK ( Sermaye Piyasası Kurulu) nun yaptığı açıklamaya göre , Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil Güleç, Hüseyin Çağrı Güleç’e. Şirketin büyük hissedarlarından  Hayrettin Aydın’a, Şirketin üst düzey yöneticileri  İbrahim Tozlu, İldeniz Özyılmaz Gürsoy, , Mehmet Ağuş, Serkan Atamer'e yine Şirket ortaklarından Kamil ve Çağrı Güleç’e ait  Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstrisi isimli şirkete 27 bin 47'şer lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Borsaya tabi şirketlerin borsa işlemleri ile ilgili, piyasa bozucu eylemler konusunda yasal düzenleme yapılmıştı. Yapılan düzenlemenin Kardemir Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey müdürlerine verilen idari para cezalarına konu maddesi;

 “(3) İhraççılar tarafından düzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bağımsız denetim raporlarının hazırlandığı hesap döneminin bitimini izleyen günden söz konusu tablo ve raporların mevzuata uygun şekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem o k değerlendirilir.” Demektedir.

Kardemir geçmiş yıllarda SPK’ya şirketin bilanço ve diğer işlemleri ile ilgili önceden bilgisi olabilecek isimleri bildirmişti.

SPK haftalık bülteninde konu ile ilgili yer alan açıklamaya göre Kurul, Kardemir'e ait mali tabloların kamuya duyurulmasına ilişkin işlem yapılamaz dönemde içsel veya sürekli bilgi sahiplerince işlem gerçekleştirildiğini tespit etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.