Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in desteği ile Safran Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen, Ortaca Folklor Eğitim ve Araştırma Derneği (Ofad) Halk Oyunları Topluluğu ile Karadeniz Ereğli Halk Dansları Topluluğunu katıldığı ‘Anadolu’dan Esintiler’ adlı program yoğun katılımla gerçekleşti.

Program öncesi konukların onuruna verilen yemekte bir önceki görev yeri Ortaca’dan gelen misafirlerle organizasyon yemeğinde Muğla – Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik başkanlığındaki ekip ve Ofad üyeleri ile buluşan Ürkmezer misafirleri Safranbolu’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın en güzel yörelerinden biri olan Ortaca’dan bir Dünya miras kenti Safranbolu’ya gelmekten ve Ortaca’lı misafirlerimizle burada buluşmaktan mutluyuz” dedi. Ortaca Belediye Başkanı Karaçelik de Safranbolu’yu gezme fırsatı bulduklarını, geçmişten günümüze korumadaki başarısına şahit olduklarını ve ülkemizin nadide kentlerinden birisi olduğunu dile getirirken “ hem dostluğu, hem el emeği göz nuru hediyesi hem de nazik davetinden dolayı Sayın Ürkmezer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve davetliler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Safran Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Canan Temizyürek, gecenin hazırlanmasında başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer olmak üzere etkinlikte görev alan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, ayağınıza sağlık” diye konuştu.
Ortaca Folklor Eğitim ve Araştırma Derneği Halk Oyunları Topluluğu Başkanı Bayram Avcı ise kendi yazdığı Safranbolu ile ilgili bir şiiri okuduktan sonra programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program Safran Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü ile Ortaca Folklor Eğitim ve Araştırma Derneği Halk Oyunları Topluluğu ve Ereğli Halk Dansları Topluluğunun Safranbolu, Trabzon, Bitlis, Muğla ve Anadolunun farklı yörelerinden halk oyunları gösterileri ile devam etti.
Halk oyunları ekiplerinin gösterileri salonu dolduran Safranbolulular ve diğer misafirler tarafından büyük beğeni toplarken, programın sonunda Ürkmezer ve Karaçelik tarafından görev alan sanatçı plaket verildi.

Plaket takdiminin ardından konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Anadolu’muzun çeşitli yörelerinden esintileri bu akşam bizlere yaşartan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
Meslek icabı ülkemizin pek çok yerini görme fırsatı bulduğunu ve burada olan ya da olmayan pek çok halk oyununu yerinde izleme şansını yakaladığını kaydeden Ürkmezer; “ Kültürel bir şöleni izledik burada. Beraber duygusal anlar da yaşadık. Anadolu’dan Esintiler derken, güzel Anadolu’muzun farklı yörelerinden gelen, yüzyıllardan gelen kültürlerin bir arada nasıl güzel bir şekilde buluştuğunu da gördük. Bizler bu güzel farklılıklarımızı bir potada kaynattığımızda neler yapabileceğimizi yine yüzyıllar boyunca hem içerde hem dışarda dostumuza düşmanımıza göstermiş bir medeniyetin torunları, çocuklarıyız” dedi. 
Bizi biz yapan değerlerin bu akşam farklı kıyafetler ve resimler içerisinde görüldüğünü ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer “ Bundan sonraki kuşak birlik ve beraberlik ruhumuzu da aktarmamız gerekmektedir. Ben burada gençlerimizin kültürümüze sahip çıkmalarını görmekten büyük mutluluk duydum. Kaymakamlık ve Belediye o k gerçekleştirdiğimiz projeler ile bizler gençlerimizi kültüre, sanata, spora yönlendirmeye gayret gösteriyor, bu ortamları on sağlamaya çalışıyoruz. Bu projeleri ve uygulamaları tanıtım ve turizmin gelişmesi açısından da önemli görüyorum. Muğla’ya her yıl milyonlarca turist geliyor. Safranbolu o k oraya gelen turistlere de tanıtımımızı yaparsak bundan Safranbolu faydalanacaktır. İnşallah bundan sonra ilçemizin ve kültürümüzün tanıtımını sadece fuarlar aracılığı ile değil, bu tip etkinlikleri farklı turistik merkezlerde yaparak, oralarda tanıtımızı artırarak yapmayı hedefliyoruz. Hâlihazırda Türkiye’yi tercih eden yabancı turistlerle birlikte Safranbolu’yu henüz görmemiş yerli turistleri de ilçemize davet etmek istiyoruz. Bu da bunun ilk adımıdır. Bundan sonra farklı yerlerdeki gerek diğer STK’lar ve gerekse turizm acenteleri ile işbirliği yaparak Safranbolu’nun tanıtımına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile böylesi güzel bir etkinlikte görev yapan herkese teşekkür ediyor, inşallah devamı gelecek diyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Anadolu’dan Esintiler programında görev alanlar ile hatıra fotoğrafı çekildi.