Maliye Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da vergi rekortmenlerine bizzat Bakan tarafından imzalanan teşekkür sertifikalarını vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Maliye Bakanlığı Defterdarlıkları kanalı ile illerde vergi rekortmeni olan düzenlenen tören ile sertifikalarını veriyordu. Ancak son iki yıldır bu alışkanlıktan vazgeçilerek Maliye Bakanı’nın bizatihi imzaladığı sertifikalar Defterdarlar tarafından ilgili vergi rekortmeni firma gidilerek taktim ediliyor.

Karabük'te de 2016 yılı mali verilerine göre birinci ve üçüncü sırayı Mescier'e ait firmalar, ikinci sırayı, Sedat Namal, dördüncü sırayı Çelikoğlu ve beşinci sırayı da Ören Ticaret almış bulunuyor.

Öte yandan bir kaç gündür Karabük gündeminde ise Çelikoğlu firmasının teşekkür belgesinin Bakan tarafından imzalanmadığı konuşuluyor.

Çelikoğlu firmasının sahiplerinden saygınlığı ile bilinen iş adamı Remzi Özçelik konudan bilgisinin olmadığını, kimin ne maksatla bu söylentileri çıkardığını bilmediğini ve konuyu araştırdıklarını söyledi.

Karabük Defterdarlığının bu söylentilerin son bulması açısından açıklama yapması bekleniyor.