Karabük'teki Demir Çelik sektörünün önderi, sektörün ülkemizdeki duayani, KARDEMİR A.Ş.'nin kurucularından, Yönetim Kurulu Eski Başkanı, Karabüklülerin AMCA'sı  Mutullah Yolbulan sevenlerinin şehadetiyle son yolculuğuna uğurlandı.

Rahatsızlığının ardından tedavi gördüğü İstanbul'da geçtiğimiz pazar günü vefatının ardından cenazesi Karabük'e getirilen Mutullah Yolbulan salı günü Karabük ulucamii de kılınan cenaze namazının ardından öğlebeli aile kabristanına defnedildi.

Cenaze namazına, şehir içi ve dışından, iş, siyayet ve cemiyet hayatının tanınmış çok sayıda simasının yanısıra binlerce Karabüklü ve Kardemir çalışanı cenaze namazını hep birlikte kıldı.

ÖNCESİNDE KARDEMİR'DE TÖREN DÜZENLENDİ

Cenaze namazı öncesi Kardemir'de eğitim kültür merkezinde bir anma tören düzenlendi. Törene işçisinden Genel Müdürüne Kardemir çalışanlarının yanısıra kentin siyaset ve cemiyet hayatındaki bir çok kişi ile birlikte Merhum Mutullah Yolbulan'ın ailesi ve sevenleri katıldı.

ÇALIŞANLARIN TOPLANMA NOKTASINDAN UĞURLAMA

Eğitim kültür merkezindeki törenin ardından katılımcılar yürüyerek işçilerin toplanma noktası olan Kardemir Haddehane meydanına gelerek hep birlikte ikinci bir uğurlama töreni gerçekleştirdiler.

Mutullah Yolbulan için düzenlenen törenlere, Mutullah Yolbulan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları ile Karabük Valisi Kemal Çeber, T.B.M.M. Eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr.Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Tamer Alptekin, Bülent Gedikli, Kamil Güleç, H. Çağrı Güleç, Mehmet Erdoğan, Talat Yılmaz, Çelik İş Sendikası Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya,, Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mahmut Karabulut, Şirketimiz Genel Müdürü Ercüment Ünal ve Eski Genel Müdürlerimizden Osman Kılavuz, Fadıl Demirel, Şirketimizin Eski Yönetim Kurulu Üyelerinden Kerim Dervişoğlu, Necati Özsoy, iş adamları, kentteki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri,