Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulunun ardından guruplardan seçilen 22 TSO Meclis üyesi belirlenmişti.

Karabük Ticaret ve Sanayi odasının yeni seçilen meclis üyeleri yarın (cumartesi aralarında toplanarak meclis başkanını seçecek. Karabük Ticaret ve Sanayi Oda başkanlığı için ise yasa gereği seçim kurulunca sandık konu k seçim yapılacak.

Karabük Derin Haber o k edinebildiğimiz bilgilere göre, Mehmet Mescier'in Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni dönem başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira şu ana kadar adaylığını açıklayan ya da adı geçen ikinci bir isim yok.Zaten seçimler öncesinde de tek aday o k gündeme gelmişti.

Öte yandan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı için ise iki isim gündemde. Yılmaz Beton ve inşaat gurubu sahiplerinden Salih Yılmaz ile medikal malzemesi satış işleri yapan Sezgin Dıravacı.

Mehmet Mescier'in dün (perşembe akşam) Safranbolu Gerdan restaurant'ta seçilen meclis üyelerine bir tanışma yemeği düzenlediği öğrenilirken, yemek te meclis başkanlığı adaylığı konusununda dile geldiği, tek isim üzerinde net bir görüş birliği olmadığı ve yarın (cumartesi) kendi aralarında toplanacak meclis üyelerinin, meclis başkanlarını oylama yoluyla seçecekleri öğrenildi.

Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerine yakın bazı kaynaklar ise inşaat sektörünün yoğun olduğu, ciddi çekişmelerin olduğu gurubun temsilcisinin meclis başkanı olmasının daha uygun ve yerinde olacağı zira Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı'na da bir inşaat firması sahibinin seçildiğine dikkat çektiler.

Diğer bazı çevreler ise, Sezgin Dıravacı'nın yaklaşık 9 yıldır meclis üyeliği yaptığını ve tecrübesi nedeniyle başkanlık konusunda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.