Karabük'te seçim atmosferi tüm hızılya devam ediyor. Kamu görevlilerinin istifa etmesi için yasal sürenin bitimine bir gün kala istifalarda gelmeye başladı.

Ak Partili Karabük İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Dikmen bugün yaptığı basın toplantısı ile Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Öte yadan Ak Parti Genel Merkezi tüm il başkanlarına gönderdiği mesaj göndererek, İl ve ilçe yönetimlerinde yer alanlar, Ak Partili Belediye ve İl Genel Meclis Üyelerinin Genel Merkez'den izin almadan istifa etmemeleri yönünde kesin talimat verdi. Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi olan Seyfettin Dikmen'in bu talimata rağmen Ak Parti Genel Merkezi'nden izin almadan istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı.

Diğer yandan Ak Parti Karabük'ten milletvekili aday adayı olan Seyfettin Dikmen'in aday adaylığı açıklaması için devletin imkanlarını kullanması manidar o k değerlendirildi.

Öte yandan adaylığı ile ilgili Seyfettin Dikmen yaptığı açıklamada; "2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclis Üyeliğine seçildik, 2014 Yerel Seçimlerinde de tekrar aday gösterilerek ikinci defa İl Genel Meclis Üyeliğine seçildik.

 9 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktayım. Bu süreç içinde İl Genel Meclisi Başkan Vekilliği, İl Daimi Encümen Üyeliği, İhtisas Komisyonları Başkanlığı, Denetim Komisyonu Başkanlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyeliği gibi birçok görev üstlendik.

Diğer İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte; İl Özel İdaresi görev alanına giren tüm konulardaki karar mercii olan İl Genel Meclisinde üye o k, yüzlerce hizmet odaklı karara imza attık. İlimizin Eğitim, Kültür, Sağlık alanları başta olmak üzere köylerin yol su altyapı vs. tüm hizmetlerinde âcizane katkılarımız oldu. Yine bu süre içinde çok ciddi devlet tecrübesi kazandı.

Kurumların işleyişi gelen ödeneklerin halka hizmet o k nasıl yansıtılacağı, uygulamalardaki aksaklıkların nasıl çözümlenebileceği gibi konularda önemli birikimler kazandık. Yine bu süre içinde devamlı o k halkın içinde olduk ve görevimizin üzerimize yüklediği ağır sorumluluğun farkında o k çalıştık.

Başta İl Başkanı, İlçe Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı, Teşkilat Mensuplarımız ve İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkan vekili ve İl Genel Meclis üyelerimiz olmak üzere değişik kişi ve kesimlerle yaptığımız istişareler sonucunda; İl Genel Meclisi üyeliğimizde, siyasi ve mesleki hayatımızda edindiğimiz tecrübe ve kazanımları milletvekili o k daha üst seviyede halka hizmet o k sunabilmek amaç ve niyetiyle milletvekilliğine aday adayı olmaya karar verdik.

Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği seçim takvimine göre kamu görevlileri ve İl Genel Meclisi üyeleri en geç 26.04.2018 günü saat 17.00 ye kadar görevlerinden istifaen ayrılmak zorundadırlar.

 Biz de bu niyetle Ak Parti Milletvekili aday adayı olabilmek amacıyla bugün itibarıyla İl Genel Meclisi üyeliğinden istifaen ayrılıyoruz.

 Görev süremiz boyunca kamu yararı ve kamu menfaatini korumaya, bize emanet edilen devlet malını kendi malımızdan daha aziz bilip koruyup kollamaya büyük çaba gösterdik.

 Rabbim, el – fettah, el-mukaddim ve el müahhirdir. Dilediğine yollar açar, dilediğini öne çıkarır dilediğini de geri bırakır. Bu konuda tek hüküm ve hikmet sahibi sadece O’dur.

 Bu inançla Rabbimizden samimi o k çıktığımız bu yolda yolumuzu açık etmesini ve hakkımızda hayırlı olanı nasip etmesini diliyorum.       

Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun, kararımızı hakkımızda hayırlı eylesin." dedi.