Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

Öz mesajında; "Gece gündüz demeden çalışarak, emek ve alın terleriyle ülke ekonomimize ve toplumsal refahımıza katkı sağlayan tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini içtenlikle kutluyorum.

Alın teriyle geçimini temin eden milyonlarca çalışanımızın, birlik ve dayanışma içerisinde hak ve taleplerini dile getirerek sesini duyurduğu 1 Mayıs günü, ülkemizde 2008 yılında "Emek ve Dayanışma Günü" o k kabul edilmiş, 2009 yılında ise TBMM’de kabul edilen ve naçizane benimde 23. Dönem Milletvekili o k katkı sağlamaktan onur duyduğum yasa ile de resmi tatil ilan edilmiştir.

Çalışanlarımızın sorunlarının diyalogla çözüme kavuşturulmasına vasıta o k gördüğümüz 1 Mayıs etkinlikleri, maalesef yıllarca aşırı gruplar tarafından istismar edilmiş, günün anlam ve önemi hiçe sayı k toplumsal huzurumuz hedef alınmıştır. Sağduyusu ve feraseti ile üzerinde oynanan oyunları bozan aziz milletimizin işçi evlatları ne mutludur ki bugün artık 1 Mayıs’ı amacına uygun o k bayram havasında, toplumsal barışa da katkı sağlayacak şekilde kutlamaktadır.

Şüphesiz ki işçi ve işveren birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsurdur. Ülkemizin, dünya arenasında kendisine seçtiği büyük hedeflere ulaşmasının, milli gelirini artırmasının ve daha müreffeh, daha demokratik bir yapıya kavuşmasının yolu işçisiyle, emekçisiyle, girişimci ruha sahip işvereniyle birlik ve beraberlik içerisinde çalışmasından geçecektir.

Alın terini ve emeği kutsal sayan, işçinin ücretini alın teri kurumadan vermeyi emreden bir inancın sahipleri o k ve Şeyh Edebali’nin “ İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” nasihatini ilke edinerek, çalışanlarımızın hayat standartlarının daha da yükseltilmesine, refah ve huzur içerisinde bir çalışma ortamının sağlanmasına büyük önem verdiğimizi belirtmek isterim.

Bu vesileyle fedakar gayretleriyle Kardemir’imize hizmet eden tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, hayatımızı kolaylaştıran her yapının inşasında imzası olan, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük emeği bulunan tüm işçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma günlerini kutluyor,  Cenab-ı Allah’tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum."dedi