Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in başlattığı ve rutin o k her hafta pazartesi günleri saat 14. 00 da gerçekleşen ‘’Halk Günü Toplantıları’’aralıksız devam ediyor.
Safranbolu Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantı her hafta vatandaşın katılımı artıyor. Safranbolu’da ilk kez gerçekleşen Halkla buluşma günleri, her yaştan vatandaşın farklı konulardaki sıkıntılarını Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ‘e bire bir  anlatm imkanı sunuluyor.
Vatandaşların Ürkmezer’e rahatlıkla dile getirdikleri sorunları, kanunların çerçevesinde çözüme kavuşturuluyor.
Göreve başladığı ilk günden bu yana vatandaşla yakın temas halinde olan, devlet otoritesini aynı zamanda sıcaklığını halka hissettiren Ürkmezer’’ Görev yaptığımız kentin insanını yakından tanımamız gerekiyor, böylece beklentilerini daha iyi anlayabiliriz.  Vatandaşlarımızın bize kolaylıkla ulaşabilmeleri için çeşitli kanallar oluşturduk WhatsApp ihbar hattı ve halk toplantıları gibi; bu sayede bana doğrudan ulaşılabiliyor ve sorunlarını aktarılabiliyorlar. Biz görevimizi bilinçli o k yürüterek, devletimizin bize verdiği imkanları vatandaşımıza aktarma noktasında aracılık ediyoruz’’dedi.
Vatandaşların toplantı katılmadan önce gergin oldukları ancak toplantı esnasında Ürkmezer ile aralarında samimi diyaloglar geliştiği gözlemlendi.